Redactia.ro
Home » Știri » Alegeri prezidențiale Franța 2022. Cine sunt candidații principali la președinția țării

Alegeri prezidențiale Franța 2022. Cine sunt candidații principali la președinția țării

GALERIE FOTO (7) Alegeri prezidențiale Franța 2022

Alegeri prezidențiale Franța 2022. Francezii vor merge la vot duminică pentru a-și alege președintele. Aceștia vor avea de ales între nu mai puțin de 12 candidați la alegerile prezindențiale. Cu toate astea, doar câțiva sunt cotați cu voturi semnificative pentru al doilea scrutin.

Alegeri prezidențiale Franța 2022. Cine sunt candidații principali la președinția țării

Francezii își vor vota duminică președintele țării, iar Macron are deja un candidat puternic în lupta pentru președinția Franție. Este vorba despre Marine Le pen, candidata dreptei tradiționale. Lupta se duce între 12 candidați, 4 femei și 8 bărbați care au îndeplinit condițiile necesare pentru a putea concura. Troţkistul Philippe Poutou,Nathalie Arthaud, Jean-Luc Mélenchon, Fabien Roussel, Anne Hidalgo, Yannick Jadot, Emmanuel Macron,Jean Lassale, Valérie Pécresse, Eric Zemmour, Marine Le Pen si Nicolas Dupont Aignan sunt numele candidatilor la alegerile prezindentiale din Franta.

Aceștia sunt principalii candidați la alegerile prezidențiale organizate în Franța duminică, în funcție de afilierea lor ideologică:

Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron este președintele Franței. Din 2006 până în 2009 a fost membru al Partidului Socialist. Din august 2014 până în august 2016 a fost ministru al economiei în al doilea guvern Valls sub președintele François Hollande. În vârstă de 44 de ani se bucură de un avans confortabil în sondaje, deși acesta a scăzut în ultimele săptămâni. Este criticat dinspre stânga datorită virajului său către dreapta în ultimii 5 ani. De asemenea, Macron a fost criticat din cauza convorbirilor telefonice pe care le-a avut cu Vladimir Ptin după izbucnirea războiului în UCRAINA. El a declarat la jumătatea lunii martie că războiul din Ucraina a dat „un șoc electric” Alianței Nord-Atlantice.

Marine Le Pen în vârstă de 53 de ani este o veterană a politicii franceze. Aceasta face o a treia încercare de a ajunge președintele Franție după ce în 2017 a ajuns în turul doi pe fondul scandalurilor care au zguduit campania lui Francois Fillon. Marine Le Pen are o campanie mai aparte din care au lipsit mitingurile spectaculoase, optând pentru întâlniri mai modeste cu alegătoriiși Marine Le Pen s-a distanțat de pozițiile sale din trecut, iar analiștii consideră că ea își va juca viitorul politic duminică pe 24 aprilie.

 

Eric Zemmour, fost jurnalistm analist Tv și autor de cărți bestsellet are un număr mare de susținători la nivel național datorită opiniilor sale vehemente anti-islam și anti-imigrație care i-au permis să atragă de partea sa atât susținători ai lui Marine Le pen, cât și a dreptei tradiționale. Candidatul în vârstă de 63 de ani s-a bucurat de o poziție puternică în sondajele de opinie făcute în toamna anului trecut dar gafele și stilul său fără compromisuri l-au făcut să rămână semnificativ în urma lui Le Pen în sondaje.

Valérie Pécresse, președintele Consiliului Național al Île-de-France, provincia capitalei Paris, i-a surprins pe mulți prin câștigarea nominalizaării „Les Républicains”, partidul tradițional de centru-dreapta din Franța,devenind prima femeie ce va candida la alegerile prezidențiale din partea acestei formațiuni.L-a acuzat pe Macron că a cheltuit excesiv și că este blând în ceea ce privește infracționalitatea.

Anne Hidalgo, primarul Parisului a convins rareori și părea să caute un mod de a renunța la acest lucru, la sfârșitul anului trecut. Includerea lui Hidalgo pe această listă ține mai degrabă de simbolismul cotei sale de popularitate, emblematică pentru stânga franceză care trece printr-o perioadă de diviziuni și certuri interne majore

Jean-Luc Mélenchon, este veteran politic renumit pentru tiradele sale împotriva globalizării, acesta fiind cel mai bine cotat candidat al stângii în sondajele de opinie și singurul cu șanse cât de cât realiste. Campania lui Mélenchon a crescut în ultimele săptămâni după ce a ținut mitinguri în toată țara.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: