Redactia.ro
Home » Stil de viață » Alertă alimentară! Acest produs fost retras de pe rafturi. Produce o infecție gravă

Alertă alimentară! Acest produs fost retras de pe rafturi. Produce o infecție gravă

Aliment interzis in magazin

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat, vineri, că se va retrage un produs din magazine, din cauza conținutului de Salmonella. Este vorba despre ”ESPETEC 130 g ESPINA” care poate provoca consumatorului ”febră tifoidă” din cauza acestei bacterii.

”ESPETEC 130 g ESPINA” va fi retras din magazine, din cauza conținutului bacterieri, Salmonella, care este foarte periculoasă pentru organism. Anunțul a fost făcut de  A.N.S.V.S.A, pentru că, alimentul respectiv poate provoca consumatorilor ”febra tifoidă”. El se găsește în magazinele Carrefour România, iar acum reprezentanții supermarketului sunt nevoiți să renunțe la el.

ANSVSA recomandă să nu se consume produsul

ANSVSA recomandă persoanelor care dețin produse din lotul menționat mai sus, să nu le consume sub nicio formă. Ei trebuie să le distrugă, sau să le ducă înapoi în magazinele din care le-au cumpărat. Foarte important! Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi nevoie să prezentanți bonul fiscal.

Ce este Salmonella

Salmonella este un tip de bacterie extrem de comună, responsabila pentru cele mai multe cazuri de infectii la nivel gastrointestinal. Organismul in formă de tijă poate fi găsit atât in vietățile cu sânge rece, cât si in cele cu sânge cald. Reprezintă in același timp una din cele mai comune cauze de îmbolnăvire in rândul oamenilor.

Infestarea cu Salmonella se poate instala in 2 moduri: cea mai răspândită forma de contaminare este prin intermediul alimentației, urmata detransmiterea de la animale. In felul acesta bacteria provoacă Gastroenterocolită– boală caracterizată prin amețeală si greață. Tipul de Salmonella care cauzează Febra Tifoidă este transmis de la om la om.

Simptomele infestării cu Salmonella: acestea pot varia in funcție de tipul de bacterie care a cauzat infecția. Cele mai multe cazuri de Salmonella raportează probleme digestive, cunoscute sub denumirea de “gastroenterocolite”, iar anumite rădăcini ale bacteriei pot cauza Febra Tifoida.

Simptome consum Salmonella

În cele mai multe cazuri, simptomele apar între 12 ore pana la 3 zile de la ingerarea produsului alimentar infestat.

Diaree
Greață
Vărsături
Febră
Crampe abdominale
Stare de moleșeală
Frisoane
Dureri de cap
Sânge în scaun.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: