Redactia.ro
Home » Știri » Alertă de un nou virus! Este de origine animală și se transmite la om

Alertă de un nou virus! Este de origine animală și se transmite la om

Alertă de un nou virus

Cercetătorii din SUA au descoperit un nou virus rar, în Bolivia. Virusul este de origine animală și se poate transmite mai nou la om. 

Alertă de un nou virus în Bolivia

Cercetătorii de la Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au descoperit virusul în Bolivia. Acesta este virisul Chapare care face parte din aceeași familie de virusuri cu Ebola și provoacă febra hemoragică, scrie The Guardian.

Acest virus poate provoca simptome precum febră, dureri abdominale, vărsături, sângerăriri gingivale, erupții cutanate.

Cercetătorii au mai spus că este posibil ca virusul să fi circulat timp de câțiva ani nedetectat, deoarece poate fi ușor confundat cu virusul Dengue, care provoacă simptome similare. Oamenii de știință au spus că trebuie să continue să studieze virusul pentru a înțelege cum se răspândește.

Cum s-a descoperit virusul

În 2019, doi pacienți au transmis virusul către trei cadre medicale din capitala Boliviei, La Paz. Unul dintre pacienți și doi lucrători sanitari au murit. Până acum, a fost documentat un singur focar, în 2004, în regiunea Chapare, aflată la aproap 600 de km de La Paz.

”Am confirmat că un tânăr rezident, medic ambulanțier și un gastroenterolog au contractat virusul după mai multe contacte cu pacienți bolnavi. Doi dintre medici au murit. Credem că virusul se transmite prin contactul cu mai multe fluide corporale”, a declarat Caitlin Cossaboom, un epidemiolog la CDC.

Descoperirile au fost prezentate, luni, la confeirnța anuală a Societății Americane de Medicină și Igienă Tropicală. Potrivit cercetătorilor, virusul s-ar fi transmis la om de la șobolani.

Caitlin Cossaboom a precizat că pacienții au suferit febră, dureri abdominale, vărsături, sângerări gingivale, erupții cutanate și durere în spatele ochilor. Încă nu există un tratament specific pentru febra hemoragică.

Cum se transmite virusul

Virusul se transmit prin fluide corporale, la fel ca majoritatea bolilor cu transmitere. Potrivit cercetătorilor, acest virus este mai ușor de controlat decât virusurile respiratorii, cum ar fi Sars-CoV-2.

Colin Carlson, cercetător al Universității Georgetown, a explicat că virusurie care provoacă febre hemoragice, cum ar fi Ebola, nu se răspândesc la fel de ușor precum cele respiratorii.

Cercetătorul a venit și cu explicația potrivit căreia, simptomele febrei hemoragice apar de obicei la scurt timp după infectare. Spre deosebire de perioadele lungi de incubație ale bolilor respiratorii, virusul se transmite în general prin contactul direct cu fluidele corporale ale bolnavilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: