Redactia.ro
Home » Știri » Alertă în România. Poliția anunță bani falși puși în circulație

Alertă în România. Poliția anunță bani falși puși în circulație

Bani falși puși în circulație

Polițiștii sunt în alertă, după ce au descoperit că au fost lansați bani falși în circulație. În urma unei percheziții efectuate în județul Constanța, polițiștii au ridicat peste 60.000 de euro susceptibili a fi falsificați.

Anunțul oficial al poliției

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și procuri ai  Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au efectuat, la data de 2 septembrie 2020, o percheziție domiciliară, în municipiul Constanța.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada iunie – august a.c., doi bărbați, în vârstă de 52, respectiv 39 de ani, ar fi plasat în localitatea Lumina mai multe bancnote de euro falsificate.

În urma percheziției domiciliare, polițiștii au ridicat 175 de bancnote susceptibile a fi falsificate (însumând 61.400 de euro, în bancnote de 200, respectiv 500 de euro), 2.350 de euro, 14.500 de lei, un autoturism și 3 telefoane mobile.

Bărbații au fost reținuți

Procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de aceștia, urmând ca, astăzi, să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, anunţă că se retrage din funcţie, decizia fiind luată în urma scandalului legat de întâlnirea cu lideri ai clanului Duduianu.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a demisionat din funcție

„Vă rog să-mi permiteţi ca de azi să mă retrag din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, să rămân ofiţer de poliţie şi să-i îndeplinesc sarcinile care-mi vor fi încredinţate”, anunţă Liviu Vasilescu. El spune că şi-a făcut datoria cu bunăcredinţă şi integritate profesională.

„Atât ca ofiţer de execuţie, cât şi ca manager mi-am făcut datoria cu onoare şi bună credinţă, integritate profesională, fiind principiul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac mediatic concertat asupra Poliţiei Române şi Ministerului AI într-o per în care ţara are nevoie de linişte şi conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetăţenilor”, mai spune Vasilescu.

Anunţul a fost făcut pe neaşteptate, la finalul unei conferinţe de presă organizate la MAI, care a avut ca temă cea mai mare captură de haşiş din istoria Poliţiei Române, în valoare de zeci de milioane de euro, potrivit Agerpres. Mai multe aici.

Loading...