Redactia.ro
Home » Știri » Alertă meteo: Ninsori abundente și temperaturi în scădere în toată țara! Capitala se pregătește pentru un strat de zăpadă de 12 centimetri

Alertă meteo: Ninsori abundente și temperaturi în scădere în toată țara! Capitala se pregătește pentru un strat de zăpadă de 12 centimetri

Alertă meteo: Ninsori abundente și temperaturi în scădere în toată țara! Capitala se pregătește pentru un strat de zăpadă de 12 centimetri

Iarna și-a făcut simțită prezența cu putere în România, iar Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo crucială pentru întreaga țară! Iată detaliile!

Alertă meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică urgentă pentru întreaga țară, avertizând asupra ninsorilor abundente și a scăderii bruște a temperaturilor. Această informare intră în vigoare astăzi, la ora 10:00, și va rămâne valabilă până mâine, la ora 17:00. Specialiștii de la ANM prevăd un episod meteorologic complex care va afecta întreaga țară, cu implicații semnificative asupra condițiilor meteorologice din diferite regiuni.

În intervalul menționat în informare, se așteaptă precipitații în toate regiunile țării. În special, în Muntenia și în zona Carpaților Orientali, acestea vor fi moderate cantitativ, cu acumulări estimative de 10 până la 15 litri pe metru pătrat, iar local se pot înregistra peste 20 de litri pe metru pătrat. Precipitațiile vor începe ca ploi, transformându-se ulterior în ninsoare. Fenomenul se va extinde treptat din după-amiaza zilei de vineri și va afecta Banatul, Crișana, Maramureșul, Transilvania și nordul Moldovei. Pe timpul nopții, ninsorile vor acoperi întreg teritoriul, depunând un strat consistent de zăpadă.

Ninsori abundente și temperaturi în scădere în toată țara

Sâmbătă, ninsorile vor continua în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, însă în general acestea vor fi mai slabe din punct de vedere cantitativ. Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze în jur de 40-50 km/h, ceea ce va duce la viscol și reducerea vizibilității. Vremea se va răci semnificativ, începând cu jumătatea de nord a țării vineri și extinzându-se sâmbătă în toate celelalte zone.

Capitala se pregătește pentru un strat de zăpadă de 12 centimetri

Elena Mateescu, directorul ANM, avertizează că temperaturile vor scădea considerabil în întreaga țară. În București, se așteaptă un strat de zăpadă de aproximativ 12 centimetri. După o zi cu temperaturi neobișnuit de calde pentru această perioadă, cu 15 grade Celsius la Oravița, Medgidia și Constanța, vremea va suferi o răcire accentuată. Maximele nu vor mai depăși 5-6 grade Celsius în majoritatea țării, în timp ce în sudul și sud-estul țării vor persista valori puțin mai ridicate, în jur de 13-14 grade.

„După ziua caldă de astăzi cu 15 grade Celsius la această oră la Oravița, Medgidia, Constanța, 9-10 grade Celsius în Capitală, mâine în special în jumătatea de nord a țării vremea va intra într-un proces de răcire accentuată. Vorbim de maxime care nu vor mai depăși 5-6 grade Celsius, în timp ce în sudul și sud-estul țării vor mai fi posibile valori apropiate de 13, 14 grade, inclusiv o maximă de 13 grade.

Sâmbătă răcirea se va extinde în toată țara, accentuat chiar și în zonele de sud și sud-est pentru că temperaturile la scara întregii țări, de la valori de 2-14 grade Celsius, 15 grade astăzi, vom vorbi de valori în toată țara de -3, -4 grade Celsius la nivelul maximelor și minime foarte coborâte.

Sub aspectul precipitațiilor, de mâine vorbim în special vest, centru, nord și nord-est de precipitații mixte, dar din a doua parte a zilei, acestea se vor transforma predominant în ninsori, iar în zona montană, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, ninsorile vor fi consistente și asociate cu viteze la rafală mai ale pe creste, de peste 70 km/h viscolind ninsoarea”, a spus directorul ANM în direct la Antena 3 CNN.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: