Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Darie, înmormântat cu onoruri militare

Alexandru Darie, înmormântat cu onoruri militare

Alexandru Darie, înmormântat cu onoruri militare

Alexandru Darie, înmormântat cu onoruri militare . Regizorul Alexandru Darie, a murit miercuri, la vârsta de 60 de ani. Ducu Darie a fost înmormântat cu onoruri militare, duminică, la Cimitirul Bellu din Capitală.

Alexandru Darie, înmormântat cu onoruri militare

Fiul regretatului actor, Iurie Darie a murit, miercuri, după ce a fost diganosticat cu ciroză. Ducu Darie s-a stins din viață miercuri, 18 septembrie, după ce a fost diagnosticat cu ciroză hepatică. Trupul neînsuflețit al regizorului a fost depus vineri seară la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra din București. Fani ai regizorului, dar și personalități artistice, precum Marian Râlea, Emilia Popescu, Oana Pellea, au venit să îi aducă regizorului unu ultim omagiu. De asemenea, președintele României dar și Familia regală i-au trimis coroane de flori.

Diagnosticat cu ciroză hepatică

În anul 2016, Alexandru Darie a fost diagnosticat cu ciroză hepatică în stadiul incipient. Regizorul a continuat, însă, să lucreze și să trăiască în condiții normale. Potrivit reprezentanților Teatrului Bulandra, Ducu Darie a reușit să finalizeze supraproducția Coriolanus. La începutul lunii septembrie, Ducu Darie a prezentat afecțiuni respiratorii care s-au complicat și au necesitat ventilare mecanică.

La scurt timp, au apărut complicații, pe fondul unei depresii imunitare, iar regizorul a murit miercuri. Fiul lui Iurie Darie și al actriței Cosnuela Roșu, a fost unul dintre cei mai cunoscuți regizori de teatru români.

Cel mai preţios lucru este timpul şi îmi pare rău că în unele momente ale vieţii mele am lăsat să treacă timpul. Dacă ar fi să o iau de la început, acesta este singurul lucru pe care într-un fel l-aş schimba, pentru că până la 20 de ani timpul este al tău, după 30 este al altcuiva şi cu cât mergi în sus, cu atât devine mai furgerător„, spunea Alexandru Darie în 2011.

În timpul carieri, acesta a primit numeroase distincții, precum titlul de Cavaler al Ordinului Artelor și Literlor, acordată de Ministerul Culturii din Franța. Ordinul Steaua Solidarității Italiene în grad de Cavaler. Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Ofițer.

Citeste si:Olandezul suspectat că ar fi ucis-o pe fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa a părăsit deja România

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: