Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Rafila a spus care este singura soluție pentru a scăpa cu bine de pandemie

Alexandru Rafila a spus care este singura soluție pentru a scăpa cu bine de pandemie

Alexandru Rafila

După ce numărul de cazuri de coronavirus din țara noastră a crescut dramatic, iar joi au fost 614 de infectări noi cu acest virusul, specialiștii au avertizat că România a pornit pe un drum anevoios, din care există o singură soluție.

Alexandru Rafila, avertisment după numărul de cazuri noi

Președintele Societății Române de Microbiologie a spus că în țara noastră, spre deosebire de alte state din Europa, a apărut o relaxare prematură.

„Spania, Italia și Franța au avut un număr foarte mare de cazuri și de decese. Măsurile se impuneau acolo. Țările respective s-au conformat și au în acest moment cam de patru ori mai puține cazuri decât are România în prezent. La noi s-a întâmplat invers, a apărut o relaxare prematură. La noi, lucrurile evoluează invers. Sunt mai mulți factori: e vorba și de un soi de oboseală, se vorbește toată ziua despre pandemie. Nu trebuie să luăm lucrurile în derâdere.

Acum, în restul Europei numărul de cazuri nu mai era la fel de ridicat, dar la noi este în creștere de la o zi la alta, potrivit lui Alexandru Rafila.

Care este singura soluție pe care o avem

Singura soluție pe care o avem la dispoziție este să respectăm regulile impuse de autorități, și anume distanțarea socială, purtarea măștii de protecție și dezinfectarea constantă a mâinilor.

Trebuie să convingem oamenii de importanța responsabilității individuale. E singura soluție. În două-trei săptămâni putem putem inversa trendul CoVID-19, dacă începem să respectăm din nou măsurile. Au fost cam 1.600 de persoane care s-au externat când erau pozitive la virus. Sper că aceștia se vor izola la domiciliu și vor fi responsabili”, a transmis Rafila.

Alexandru Rafila a explicat că imunizarea în masă se va face abia după ce 60% sau chiar 70% din cetățeni vor contracta virusul.

Ne apropiem de un număr important de circa 3.000 de cazuri pe săptămână, ceea ce înseamnă extrem de mult la nivelul populației României. Mai avem până când 60-70% din cetățeni vor fi trecut prin virus, ca să putem vorbi de imunizare în masa. Trebuie să evităm să ne îmbolnăvim în perioada aceasta. Această creștere duce la suprapopularea paturilor de la terapie intensivă, asta în condițiile în care un pacient de la ATI stă internat în medie șase săptămâni.”, a explicat specialistul. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: