Redactia.ro
Home » Stil de viață » Alimentele care pot înlocui carnea. Sunt pline de vitamine și te ajută să slăbești

Alimentele care pot înlocui carnea. Sunt pline de vitamine și te ajută să slăbești

Alimentele care pot înlocui carnea. Sunt pline de vitamine și te ajută să slăbești

Carnea este unul dintre cele mai consumate alimente, dar află că poate fi înlocuit cu brio de multe alte alimente. Iată aici o listă cu cele care au aceleași proprietăți și chiar același gust, dar poate cu mai puține calorii și mai multe substanțe benefice sănătății.

Alimentele care înlocuiesc cu brio carnea

Mulți oameni aleg să reducă sau să elimine consumul de carne din dieta lor din diverse motive, dar mai sunt și persoane care se tem că eliminarea cărnii din dieta lor poate duce la deficiențe nutriționale. Cu toate acestea, există multe alimente care pot înlocui carnea și pot oferi aceleași avantaje nutriționale. În plus, ele au și un conținut caloric mai mic și ne ajută să slăbim.

Vezi și: Otrava din carnea tocată pe care o cumperi de la supermarket. De ce NU ar trebui să mai găteşti cu aşa ceva!

Legume cu frunze verzi precum spanacul sau kale-ul sunt o sursă excelentă de proteine, fier și calciu. Acestea pot fi adăugate în salate, supe sau smoothie-uri și înlocuiesc perfect o masă cu carne.

Nucile și semințele sunt și ele o alternativă perfectă pentru cei care vor să renunțe la carne. Ele sunt bogate în proteine și grăsimi sănătoase șu pot oferi organismului energie și satietate. Acestea pot fi adăugate în cereale, salate sau în diferite rețete de prăjituri.

Fasolea, lintea, mazărea și năutul sunt surse excelente de proteine și fibre. Acestea pot fi gătite într-o varietate de feluri, cum ar fi supă de fasole sau chili cu carne de soia și îți satisfac perfect pofta de carne.

Alimentele care imită carnea

Quinoa este si ea pe lista alimentelor care înlocuiesc carnea. Este bogată în proteine, fibre și vitamine. Aceasta poate fi gătită și servită ca un fel principal, sau adăugată în salate sau în mixuri de cereale.

Tofu este o sursă de proteină vegetală foarte populară, pe care o consumă mulți vegetarieni sau oamenii care țin post. Poate fi gătit într-o mulțime de moduri și poate fi adăugat în salate sau sandvișuri

Ciupercile sunt bogate în proteine, fibre și vitamine. Acestea pot fi gătite într-o varietate de feluri, cum ar fi burgeri vegetarieni sau supă de ciuperc. Pane, spre exemplu, sunt exact ca niște șnițele de pui la textură.

Cartofii dulci, mazărea dulce și porumbul sunt surse excelente de carbohidrați complecși, fibre și vitamine. Acestea pot fi gătite într-o varietate de feluri, cum ar fi cartofi dulci la cuptor sau mazăre dulce la abur.

Produsele vegetale din soia, cum ar fi burgerii sau friptura de soia, sunt o alternativă populară la carne. Acestea sunt bogate în proteine și pot fi gătite într-o varietate de feluri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: