Redactia.ro
Home » Știri » Alimentele pe care NU trebuie să le depozitezi niciodată în frigider. Mulți fac greșeala asta

Alimentele pe care NU trebuie să le depozitezi niciodată în frigider. Mulți fac greșeala asta

alimente frigider

Anumite alimente își păstrează prospețimea pentru o perioadă îndelungată de timp dacă sunt ținute la rece. Cu toate acestea, există și produse pe care nu ar trebui să le depozităm niciodată în frigider pentru că astfel nu facem decât să le alterăm gustul. Iată despre ce alimente este vorba!

Alimentele pe care NU trebuie să le depozitezi niciodată în frigider

Cartoful este alimentul pe care nu ar trebui să-l depozităm niciodată la rece din cauza amidonului pe care îl conține în compoziția sa, susțin experții în domeniul alimentar. Locul ideal pentru a depozita cartofii este reprezentat de o cămară în care lumina și umiditatea nu pot pătrunde. Cartofii cruzi pot fi depozitați și într-o ladă de plastic, cât mai feriți de lumina soarelui, în cazul în care nu dispuneți de o cămară întunecată.

Ceapa, usturoiul și fructele cu sâmburi mici, precum piersicile, caisele, prunele nu trebuie să fie păstrate în frigider pentru că vor mucegăi într-un timp foarte scurt dacă intră în contact cu frigul, subliniază experții.

De ce NU trebuie să păstrezi pâinea în frigider! Greșeala pe care o fac multe gospodine

Mulți fac greșeala de a ține pâinea în frigider crezând că în acest fel se va menține proaspătă și fragedă pentru o perioadă mai lungă de timp. Din contră, temperatura scăzută din frigider nu face nimic altceva decât să altereze calitatea pâinii.

Pâinea consumată zilnic se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, într-o pungă din bumbac sau înfășurată într-o țesătură din acest material, care împiedică formarea condensului.

Pentru a păstra pâinea proaspătă mai mult timp pune-o într-un coș pentru pâine, iar alături de ea pune jumătate de cartof, un măr și puțină sare. Acestea îi vor menține proprietățile și va fi proaspătă pentru mai mult timp.

Un alt truc folosit în panificație este legat de sare. Sarea este un absorbant puternic. Așezată lângă pâine în dulap, sarea elimină excesul de umiditate și ucide germenii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: