Redactia.ro
Home » Stil de viață » Alimentul banal şi ieftin, pe care-l găseşti pe toate tarabele, dar care îţi poate salva viaţa. Beneficii uimitoare pentru sănătate

Alimentul banal şi ieftin, pe care-l găseşti pe toate tarabele, dar care îţi poate salva viaţa. Beneficii uimitoare pentru sănătate

Există un aliment pe care trebuie să-l includem aproape zilnic în alimentaţia noastră. Are beneficii uimitoare pentru sănătate. Îl găseşti pe toate tarabele, este ieftin şi bun.

Ne referim la fasole. Fasolea face parte din familia leguminoaselor, este săracă în grăsimi și plină în nutrienți, vitamine și minerale. Poate fi consumată într-o varietate de rețete culinare, deoarece este bogată în fibre solubile și insolubile și conține cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele.

Proprietăţi nutritive

Fasolea verde are un conţinut bogat de proteine şi fibre, o serie bogată de vitamine, atât liposolubile, cât şi hidrosolubile (vitamina A, provitamina A (beta caroten), gama din complexul de vitamine B, vitamina C, vitamina K), minerale (calciu, fier, potasiu, magneziu, cupru, chiar si fosfor etc.) şi acizi graşi omega 3.

Fasolea verde nu conține colesterol. Deși corpul tău are nevoie de puțin colesterol pentru o creștere sănătoasă a celulelor, prea mult este rău pentru tine. Colesterolul ridicat poate duce la acumularea de depozite de grăsime în arterele tale. Acest lucru poate reduce fluxul de sânge către inimă și creier și poate provoca un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

O cană de fasole verde crudă are 2,7 g de fibre. Fasolea verde fiartă (fiartă) are 4,0 g de fibre, unele dintre ele fibre solubile. Fibrele solubile pot ajuta la scăderea LDL sau așa-numitul colesterol rău și a nivelului de colesterol total. De asemenea, poate sprijini sănătatea inimii prin scăderea tensiunii arteriale și reducerea inflamației.

Beneficiile păstăilor pentru sănătate

Fasolea verde conține multe vitamine esențiale, inclusiv acid folic. O cană de fasole verde crudă conține 33 de micrograme (mcg) de acid folic, aproape 10% din valoarea zilnică recomandată. Folatul este o vitamina B care ajută la prevenirea defectelor tubului neural și a altor defecte congenitale.

Păstăile de fasole verde protejează sistemul cardiovascular, datorită conţinutului de antioxidanţi. De asemenea, studiile au demonstrat că aceasta ajută şi la reglarea nivelului de colesterol din corp.

Ce proteine conţine fasolea verde

Proteinele sunt, de asemenea, esențiale pentru un sistem imunitar sănătos. Proteinele vegetale nu sunt proteine ​​complete; adică le lipsește cel puțin unul dintre aminoacizii de care organismul tău are nevoie.

Dar proteinele vegetale sunt încă benefice. Ele pot fi combinate cu alte proteine ​​pe parcursul zilei pentru a face proteine ​​complete. O cană de fasole verde crudă are aproape 2 g de proteine.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: