Redactia.ro
Home » Sport » Alin Șimota, fostul patron de la Jiul Petroșani condamnat la închisoare!

Alin Șimota, fostul patron de la Jiul Petroșani condamnat la închisoare!

Alin Șimota condamnat

Alin Șimota a fost condamnat la închisoare. Acesta a primit 3 ani, fiind acuzat că a obținut pe nedrept fonduri europene. I se va confisca și o parte din avere.

Tribunalul Hunedoara a decis în primă instanță, că fostul șef al celor de la Jiul Petroșani să fie condamnat la trei ani și trei luni de închisoare. De asemenea a rămas și fără 2.5 milioane de lei, care i-au fost confiscați. Omul de afaceri în vârstă de 52 de ani a fost acuzat că a folosit fonduri europene pe nedrept. A folosit banii pentru a modenizare ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Deva. Decizia nu este însă una definitivă, iar Șimota poate face apel. Nu este prima dată când fostul patron al echipei de fotbal Jiul Petroșani este condamnat. În 2017 a stat în închisoare timp de șase luni. Atunci a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu.

Alin Șimota s-a implicat în fotbal în 1998

Alin Șimota a fost unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri în Valea Jiului. Avea o avere de aproape 20 de milioane de euro, bani obținuți din afaceri cu statul în domeniul energiei și al mineritului. În 1998 a devenit finanțatorul echipei de fotbal, din Liga I, Jiul Petroșani. În 2008 a candidat și la primărie, în Petroșani. Nu a obținut mandatul de primar, dar a devenit vicepreședintele PNL Hunedoara. A fost consilier județean, apoi consilier local În 2016 a fost condamnat pentru prima dată. A primit 6 luni de închisoare cu executare, pentru instigare la abuz în serviciu. A fost dat în urmărire generală și arestat un an mai târziu pe aeroport, când se întorcea din Dubai.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: