Redactia.ro
Home » Știri » Alocații dublate abia la 1 iulie 2022. Cu cât se vor majora anul acesta

Alocații dublate abia la 1 iulie 2022. Cu cât se vor majora anul acesta

dublarea alocațiilor

Alocațiile ar urma să se majoreze cu 20%, de la 1 septembrie. Sau, cel puțin, aceasta este varianta care apare în acest moment într-un proiect de ordonanță de urgență al Ministerului Muncii, prezentat marți în cadrul ședinței de Guvern.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale Violeta Alexandru a a anunțat, înaintea ședinței de Guvern, că va propune un proiect de majorare al alocațiilor în două etape: prima prevede majorarea cu 20% începând din septembrie 2020, iar cea de-a doua prevede dublarea lor de la 1 iulie 2022.

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta și cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creștere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creșteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie și 1 iulie, cu câte 20%, și la fel în 2022”, a afirmat ministrul Muncii.

Când va avea loc prima majorare a alocațiilor

Astfel, prima mărire a alocațiilor va avea loc în luna septembrie și va corespunde lunii august. Astfel, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi în septembrie 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei.

De asemenea, Ministrul a precizat că proiectul pe care l-a prezentat la ședința de Guvern a fost realizat ținând cont de prognozele existente. „Practic, alocația dublată va fi la data de 1 iulie 2022. Am văzut prognozele și putem avea resursele în ritmul de creștere a alocațiilor”, a declarat și premierul Ludovic Orban.

Varianta lui Cîțu pentru majorarea alocațiilor

Florin Cîțu a discutat la câteva ore după ședința de Guvern despre majorarea alocațiilor, însă a precizat că vor fi crescute cu un procent de până în 15%, transmite Agerpres.

„Este puţin mai mult de 15%. Alocaţiile nu se pot dubla. Această lege a trecut prin Parlament fără sursă de finanţare, la fel ca legea cu pensiile. Noi nu am atacat la CCR dublarea alocaţiilor, noi am atacat decizia Parlamentului de a spune că nu putem proroga. CCR a spus că Parlamentul poate să decidă să nu proroge o lege”, a explicat acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: