Redactia.ro
Home » Știri » Gabriela Firea, reacție acidă la decizia Guvernului de a nu dubla alocațiile

Gabriela Firea, reacție acidă la decizia Guvernului de a nu dubla alocațiile

Gabriela Firea
Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a criticat decizia Guvernului de a majora alocațiile pentru copii „doar cu 15%”. Edilul o consideră o lipsă de respect, în condițiile în care „acei 23 de lei în plus nu acoperă de fapt nici scumpirile la fructe și legume, care au avut loc în această perioadă de pandemie”.
Firea amintește că există scumpiri în lanț la alimentele de bază. Prin urmare, această sumă – foarte mică, circa 23 de lei – nu reușește să acopere creșterea de prețuri. „Ni se spune de fiecare dată faptul că nu sunt bani, că nu există sursă de finanțare. Eu cred că este vorba despre prioritizarea cheltuielilor.  Dacă este să vorbim în termeni bugetari, niciodată nu vor fi bani suficienți pentru toate domeniile de activitate, dar aceasta este treaba și răspunderea Guvernului – să prioritizeze toate cheltuielile.”, a declarat primarul Capitalei.
Gabriela Firea a anunțat că „protestăm energic față de blocarea dublării alocațiilor copiilor de către Guvern”. „Scuzele meschine care sunt găsite în fiecare zi, și anume că nu sunt bani, dar pentru orice altceva se găsesc bani și iată că, din nefericire, copiii României nu sunt o prioritate.

Și eu sunt mamă, am trei copii, la început de activitate am avut salarii mici, chiar foarte mici, știu ce înseamnă pentru o familie să aștepte banii care vin din alocație – și așa, alocațiile sunt foarte mici deocamdată comparativ cu nivelul european. Este absolut necesar ca toate alocațiile copiilor să crească în România, ele să fie dublate.”, a aăugat ea.

Gabriela Firea se laudă cu progresele făcute în timpul mandatului său

„În ceea ce mă privește, la Primăria Capitalei, am făcut eforturi susținute în acești patru ani de zile pentru a fi aproape de toate familiile din Capitală, atât familiile care au probleme sociale, cât și cele care au venituri medii. Noi acordăm, de peste doi ani de zile, aproape trei ani de zile, sume consistente pentru rechizite familiilor care au probleme sociale.

De asemenea, acordăm o sumă importantă, spun eu, de 2.000 de lei pentru toate femeile – doamne, domnișoare – care rămân însărcinate și care pot să își achite, cu aceste stimulente financiare, analize necesare pe parcursul sarcinii, de asemenea medicamente, pe care altfel nu și le-ar putea procura. Subliniez că este vorba despre analize care nu sunt decontate de către Casa Asigurărilor de Sănătate. De asemenea, acordăm un stimulent de 2.500 de lei la nașterea fiecărui copil din București.

De asemenea, pentru fiecare cuplu, la început de drum, la început de viață de familie, se acordă o sumă de 1.500 de lei. Circa 3.000 de euro se acordă fiecărui cuplu care dorește să intre în programul nostru FIV – O șansă pentru cuplurile infertile. Prin urmare, iată că Primăria Capitalei, deși i s-au tăiat foarte mulți bani, i s-a amputat bugetul aproape în fiecare an, își găsește resurse să fie alături de familiile din București, de copiii din acest oraș.”, a spus Gabriela Firea, pe pagina ei de Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: