Redactia.ro
Home » Știri » Alte 6 persoane testate pozitiv cu noua tulpină de coronavirus la Institutul “Matei Balș”

Alte 6 persoane testate pozitiv cu noua tulpină de coronavirus la Institutul “Matei Balș”

Autoritățile au anunțat că alte 6 persoane au fost testate pozitiv cu noua tulpină a coronavirusului la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” din Capitală.

 

Alte 6 persoane testate pozitiv cu noua tulpină de coronavirus la Institutul “Matei Balș”

Autoritățile au anunțat că alte 6 persoane au fost testate pozitiv cu noua tulpină a coronavirusului la Institutul ,,Matei Balș” din Capitală. Conform medicilor, este vorba despre trei persoane din București, o persoană din Bihor, una din Ilfov și una din Dâmbovița. Astfel, bilanțul în țară a ajuns la 26 de îmbolnăviri cu tulpina din Regatul Unit.

Vlad Voiculescu a anunțat în cursul zilei de  ieri alte două cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului din Marea Britanie, la Școala nr. 28 din Capitală, unde a izbucnit deja un focar. Mai mult, vinerea trecută, Ministerul Sănătății confirma alte 10 îmbolnăviri cu noua variantă a virusului SARS-COV-2, care este mult mai contagioasă decât cea inițială. Varianta foarte contagiaoasă de coronavirus depistată pentru prima dată în Marea Britanie este responsabilă în prezent de până la 20% dintre cazurile de infectare din zona metropolitană a Parisului, după cum a anunțat marți un reprezentant al rețelei sanitare Assistance Publique-Hôpital de Paris (AP-HP), potrivit Reuters.

,,Avem rezultate iniţiale din regiunea Parisului şi acestea nu sunt bune. La 7 ianuarie, eram la 6-7%; săptămâna trecută, am ajuns la 15-20%’”, a declarat Remi Salomon, directorul comitetului medical al grupului spitalelor din Paris AP-HP, într-un interviu acordat postului de radio France Info, potrivit Agerpres.

Mutațiile, noua provocare a pandemiei de coronavirus

Noul coronavirus a evoluat, iar noile sale tulpini se răspândesc mult mai repede. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală a declarat pentru Digi24  că virusul încearcă să se adapteze din ce în ce mai repede.

,,Virusul încearcă să se adapteze. În momentul în care se adaptează se modifică astfel încât să supraviețuiască. S-a modificat, a reușit să supraviețuiască, organismul a pierdut, virusul a câștigat, dar a ieșit un virus mai puternic, a spus Beatrice Mahler pentru sursa citată.

Noile tulpini ale coronaviruslui sunt to mai contagioase și mai virulente, iar descoperirea lor este din ce în ce mai dificilă. Însă, descoperirea noilor forme ale virusului nu este doar grea, ci și costisitoare. Medicii nu pot descoperi în urma unui simplu test PCR dacă au de-a face cu o mutație a virusului sau dacă au nevoie de analize mult mai complexe. În România, procedura se face în puține laboratoare, din cauza costurilor, potrivit sursei citate. Un astfel de laborator se află la Suceava.

,,Aici ne aflăm în laboratorul de metagenomică unde are loc partea de secvențiere și analiza datelor. Laboratorul în sine are o abordare multidisciplinară, nu putem face toate activitățile doar cu medici. Sunt biochimiști, informaticieni, electroniști care înceracă să asigure funcționarea acestui laborator. Costul echipamentelor e ridicat, în aceste două laboratoare au fost investiții de peste un milion de euroa declarat Mihai Damian, prorector la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, pentru sursa citată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: