Redactia.ro
Home » Știri » Alte șase localități din jurul Bucureștiului au intrat în carantină. Ilfov a depășit rata de infectare de 8 la mie

Alte șase localități din jurul Bucureștiului au intrat în carantină. Ilfov a depășit rata de infectare de 8 la mie

Alte șase localități din jurul Bucureștiului au intrat în carantină

Până vineei au fost închise cinci localități din jurul Capitalei, iar de vineri seara alte șase localități, printre care și Otopeni, localitatea cu cel mai mare aeroport din România, au intrat în carantină. În ceea ce privește blocarea aeroportului, autoritățile au declarat că nici DN1 nici aeroportul Henri Coandă nu vor fi blocate.

Alte șase localități din jurul Bucureștiului au intrat în carantină. Ilfov a depășit rata de infectare de 8 la mie

Începând de vineri seara, alte șase localități din jurul Bucureștiului au intrat în carantină, pe lângă cele cinci localități închise până vineri. Printele acestea se numără și Otopeni, orașul traversat cel mai mult din țară, aici aflându-se cel mai mare aeroport din România. Referitor la blocarea aeroportului Otopeni și a circulației pe DN1, nu vor avea loc. În localitatea Corbeanca, precum și în celelalte comune închise, cetățenii care au intrat sau au ieșit din localitate au fost oblogate să prezinte autorităților o declarație pe proprie răspundere care conține motivul deplasării.

Mai mult, persoanele care vor intra în Corbeanca în prima zi de la elaborarea instituirii carantinei au trecut printr-un filtru de verificare al oamenilor legii, iar șoferii care nu știau de restricții au primit un model de declarație pe proprie răspundere și au fost informați cu privire la noile măsuri ce au intrat în vigoare. Astfel, începând de sâmbătă, polițiștii au anunțat că îi vor sancționa pe cei care se vor deplasa fără un motiv serios și fără o declarație completată în acest sens. „Am ceva de făcut aici, trebuie să mă întorc. Rezolvă cineva problemele pe care le am în exteriorul Bucureştiului şi sunt legate de oraşul x, y, z?”, “E normal, e absolut firesc, pe timpul pandemiei, să se întâmple asta. Acum e cel mai bine să ne protejăm aşa cum putem”, au declarațiile  oamenilor din Corbeanca.

Șoferii care nu au declarație pe proprie răspundere vor fi sancaționați

Conform autorităților, sunt dispuse efective în exteriorul și interiorul localităților,pentru a fi sigură că fiecare persoană care intră sau iese dina ceste localități, vor respecta măsurile impuse de autorități. Până vineri au intrat în carantină Chiajna, Ciorogârla, Clinceni, Berceni şi oraşul Bragadiru, iar de aseară acestora li s-au adăugat Corbeanca, Otopeni, Mogoşoaia, Măgurele, Popești-Leordeni şi Dobroeşti. Referitor la carantinarea orașului Otopeni, autoritățile au precizat că acesta nu va fi închis complet. Aeroportul nu va fi afectat, iar spre deosebire de alte orașe intrate în carantină, în Otopeni nu va fi nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a circula. Pentru că este foarte dificil să carantineze acest oraș, oamenii legii au anunțat că vor institui câte un filtru pe fiecare stradă care are legătură cu DN1, astfe, fiecare mașină care iese sau care intră va fi verififcată.

Pentru orașul Voluntari nu s-a luat momentan această decizie, cu toate că rata de infectare se apropie de 9 cazuri la mia de locuitori. “O să vedem dacă va fi cazul carantinării oraşului Voluntari. Analiza se va face în funcţie de evoluţia epidemiei. Vedem dacă incidenţa va impune acest lucru. Va fi dificil, dar să sperăm că ne vom descurca”, a declarat prefectul județului Ilfov, Daniel Zamfir. De asemenea, Constanța a intrat în carantină începând de vineri seara, iar de ieri alte 7 localități din județ sunt în aceeași situație. Este vorba despre Lumina, Costinești, Agigea, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Valu lui Traian şi Techirghiol, iar astăzi va intra în carantină și Năvodari.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: