Redactia.ro
Home » Știri » Ambasada SUA din Irak a fost atacată cu trei rachete. Avertismentul iranienilor pentru Irak

Ambasada SUA din Irak a fost atacată cu trei rachete. Avertismentul iranienilor pentru Irak

Ambasada SUA din Irak a fost atacată cu trei rachete

Ambasada SUA din Irak a fost atacată cu trei rachete. Aceste atacuri vin la scurt timp după ce Iranul a amenințat SUA față de uciderea generalului iranian Qasem Soleimani într-un atac cu drone.

Ambasada SUA din Irak a fost atacată cu trei rachete

Conform Agerpres, două rachete au căzut duminică seara lângă Ambasada Statelor Unite din Bagdad, situată în Zona Verde. Momentan nu se cunoaște cine le-a lansat, incindentul având loc la sfârșitul unei noi zile tensionate.

Șase rachete au lovit capitala Irakiană Bagdad, dintre care trei au căzut în ZOna Verde, care este un perimetru puternic securizat în care se află clădirile guvernamentale și misiunile străine.

Potrivit unui comunicat de presă al armatei irakiene, alte trei rachete au căzut în Jadriya, o zonă rezidențială din apropiere, șase persoane fiind rănite.

14 atacuri cu rachete au vizat puncte de interese americane in Irak încă de la sfârșitul lunii octombrie.Atacurile nu au fost revendicate, dar multe dintre acestea au fost atribuite de Washington Brigăzilor Hezbollah.

Brigăzile Hezbollah le-a cerut soldaților irakieni să se îndepărteze de trupele americane

Facțiunea proiraniană Hezbollah le-a cerut soldaților irakieni să se îndepărteze de trupele americane. Parlamentul din Irak a votat expulzarea soldaților străini și le-a interzis tranzitarea țării. De asemenea, Iranul a anunțat că nu va mai respecta angajamentele luate în acordul nuclear semnat în 2015 cu marile puteri.

Așadar, secretarul general ONU a convocat astăzi, o reuniune de urgență, iar coliția anti-ISIS și-a suspendat operațiunile în Irak. Armata americană a suspendat și antrenamentele cu trupele irakiene.

Steagul roșu s fost arborat în Iran, după uciderea generalului Soleimani

În urma uciderii generalului Soleimani, iranienii au ridicat un steag roșu deasupra moscheei Jamkaram din orașul Qom, un loc considerat sacru și sfânt. Steagurile roșii în tradiția șiită semnifică sângele vărsat pe nedrept.

Donald Trump a precizat că Iranul, vorbeste cu foarte mare îndrăzneală despre vizarea anumitor țări ale SUA, ca răspuns la moartea lui Soleimani.

Trump a declarat că Statele Unite au „în vizor 52 de obiective iraniene” şi că unele sunt „la un nivel foarte înalt şi importante pentru Iran şi cultura iraniană, iar acele ţinte, şi Iranul însuşi, vor fi lovite foarte rapid şi foarte rău”.

Citeste si:Secretul aflat de o femeie în ziua în care și-a îngropat soțul

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: