Redactia.ro
Home » Știri » ANAF, anunț de ultimă oră pentru români. Se apropie termenul

ANAF, anunț de ultimă oră pentru români. Se apropie termenul

ANAF

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a făcut un anunț important, vineri, cu privire la declarația unică 2020. Se apropie termenul limită până la care poate fi depusă Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice.

Românii mai au la dispoziție 4 zile ca să o depună, termenul fiind marţi, 30 iunie inclusiv, după ce data a fost prelungită.

Termenul de depunere a formularului ”Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice” a fost prorogat până la data de 30 iunie 2020, inclusiv, în baza ordonanţei de urgenţă a guvernului nr.69/2020 pentru modificarea şi completarea legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi pentru instituirea unor măsuri fiscale, transmit reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice şi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

ANAF, bonificații pentru contribuabili

S-a stabilit că, dacă Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice se depune până la 30 iunie 2020 inclusiv, se acordă următoarele bonificaţii:

a) pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligaţii fiscale anuale pentru anul 2019, se acordă o bonificaţie de 5% din aceste sume, dacă toate aceste obligaţii fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral până la data 30 iunie 2020 inclusiv;

b) pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă conform art. 79 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit, contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate.

Bonificaţia prevăzută la lit.b) se acordă numai dacă este îndeplinită condiţia de acordare a bonificaţiei prevăzută la lit.a), caz în care se aplică ambele bonificaţii.

Cum se poate depune declarația unică la ANAF

Declarația se poate depune în format pe hârtie, dar se poate completa pe calculator și se poate depune online:

  • prin intermediul serviciului „Spaţiul Privat Virtual” (SPV)
  • prin intermediul site-ului e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: