Redactia.ro
Home » Știri » Analize gratuite fără liste de așteptare: Ministrul Sănătății are vești bune pentru români

Analize gratuite fără liste de așteptare: Ministrul Sănătății are vești bune pentru români

Analize gratuite pentru români în 2024.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a oferit detalii într-un interviu acordat în exclusivitate la Antena 3 CNN despre pachetele de prevenție care includ analize gratuite și pot fi accesate de pacienții români fără a fi nevoie de liste de așteptare. Rafila a subliniat că aceste pachete au ca scop prevenirea instalării unor boli grave, iar medicii de familie au responsabilitatea de a informa pacienții cu privire la aceste analize.

Ministrul Sănătății are vești bune pentru români

„Există pachete de analize preventive. Ne dorim, prin acest program, să putem depista precoce diverse afecțiuni, într-o fază incipientă, când sunt ușor de tratat, astfel încât să prevenim agravarea lor. Am introdus, de curând, pentru boala cronică de rinichi, o afecțiune care poate să afecteze mai ales persoanele de peste 50 de ani, două analize care pot să detecteze instalarea acestei afecțiuni. Pacienții trebuie să-și întrebe medicul de familie despre tipul de investigații care le sunt recomandate”, a explicat ministrul Sănătății.

Ministrul a adăugat că în următorii ani se vor construi spitale noi în România, oferind „mai multe vești bune pentru pacienții români.” Rafila a menționat că, în 2023, au început cele mai mari investiții din domeniul sanitar, totalizând 11 miliarde de lei, iar deja au fost semnate 3.500 de contracte. Prin aceste investiții masive, în următorii 2-3 ani, se așteaptă să se construiască primele spitale noi în România după Revoluție.

Reglementări în domeniul sănătății

Ministrul a abordat și subiectul cazurilor care au șocat opinia publică, precum cel al Alexandrei, gravida care a murit la spital. „În acest an, vom pune la punct o metodologie și niște echipe care să constate calitatea serviciilor medicale. Trebuie să fie profesionist și să vină în slujba pacienților. Sprijinim revendicările salariale din domeniul sănătății, dar, pe de altă parte, și personalul medical trebuie să-și facă datoria și să ofere servicii apropiate de calitatea pe care o așteaptă cetățenii,” a subliniat Rafila.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: