Redactia.ro
Home » Știri » Anchetă la Ambulanța Gorj. Medicii au refuzat transportul echipei de epidemiologi la casa unui pacient suspect de coronavirus

Anchetă la Ambulanța Gorj. Medicii au refuzat transportul echipei de epidemiologi la casa unui pacient suspect de coronavirus

ambulanța

Medicii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Gorj ar fi refuzat, miercuri noapte, să transporte echipa de epidemiologi la casa unui pacient suspect de coronavirus, potrivit Mediafax.

Sindicaliştii din Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanţa” din România cer să fie luate măsuri.

„Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanţa” din România se delimitează de atitudinea neprofesionistă a echipajului medical din Serviciul de Ambulanţă Judeţean Gorj, echipaj care în noaptea de 26/27 februarie a refuzat transportul echipei de epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, pentru recoltare de probe la pacientul suspectat de Covid’-19 (Coronavirus)”, se arată în comunicatul sindicaliștilor.

În urma acuzaţiilor apărute în spaţiul public, conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj a declarat că la nivelul instituţiei se va desfăşura o anchetă internă şi va fi convocată comisia de disciplină. De asemenea, reprezentanţii managementului SAJ Gorj au precizat că achiziţiile de echipamente – combinezoane, ochelari, măşti – la nivelul acestei instituţii sunt în conformitate cu normele europene.

Reacția lui Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a reacționat în legătură cu echipajul care ar fi refuzat să transporte echipa de epidemiologi la casa unui pacient suspect de coronavirus.

„Este vorba de un singur angajat și astăzi (vineri – n.red.) liderul de sindicat al serviciului de ambulanță și-a cerut scuze pentru cele întâmplate. Nu este timp să spună că nu are timp. Cu toții suntem expuși. Nu avem timp pentru astfel de manifestări. Ușa e deschisă, să vină să ne spună care este problema”, a spus Arafat, într-o conferință de presă.

Raed Arafat: Nu toate persoanele care au călătorit în străinătate și sunt puțin răcite au coronavirus

Raed Arafat: Nu toate persoanele care au călătorit în străinătate și sunt puțin răcite au coronavirus https://bit.ly/2HZNFs7

Publicată de Ştirile TVR pe Joi, 27 februarie 2020

Şefa Direcţiei de Sănătate Gorj, demisă de ministrul Sănătății

Pe de altă parte, șefa Direcției de Sănătate Gorj, Carmen Ivanov, a fost demisă astăzi de ministrul Sănătății, Victor Costache, pentru că ar fi comunicat informații false despre numărul de locuri disponibile pentru pacienții suspecți de infecție cu coronavirus.

Ministrul Sănătăţii a demis-o pe şefa Direcției de Sănătate Gorj, Carmen Ivanov, în timpul unei videoconferinţe. Motivul este acela că Ivanov a minţit în cazul numărului de locuri disponibile pentru pacienții suspecți de infecție cu coronavirus.

„Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei.

De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19”, a transmis Ministerul Sănătăţii, potrivit digi24.ro.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: