Redactia.ro
Home » Stil de viață » Animalul rar, adus de Ceaușescu în România pentru vânătoare. Nu ar fi trebuit să existe la noi în țară, dar acum îl vedem peste tot

Animalul rar, adus de Ceaușescu în România pentru vânătoare. Nu ar fi trebuit să existe la noi în țară, dar acum îl vedem peste tot

GALERIE FOTO (4) Animalul rar, adus de Ceaușescu în România pentru vânătoare. Nu ar fi trebuit să existe la noi în țară

Soții Ceaușescu au rămas în istorie drept unele dintre cele mai controversate și apreciate personaje din România. Chiar dacă au trecut mai bine de 30 de ani de la executarea lor, încă mai atrag atenția prin amintirile lăsate. Un lucru mai puțin știut de oameni este faptul că un animal de la noi din țară nu ar fi trebuit să existe, dar dictatorul l-a adus la noi în țară pentru vânătoare.

Animalul a adus de Nicolae Ceaușescu pentru a-l vâna

Nicolae Ceaușescu rămâne în amintirea noastră pentru firea controversată pe care a avut-o și perioada de conducere ce a marcat o mulțime de oameni la acea vreme. Este cu adevărat un personaj, care a șocat cu multe dintre alegerile sale. La fel a făcut și când a adus un animal de peste hotare, care nu creștea în zona noastră.

Toate eforturile pentru a-și susține pasiunea sa cea mai mare: vânătoarea. Este vorba despre un animal numit „oaia sălbatică”, care crește în partea Americii de Sud, dar și de Nord, precum și în Italia sau Sicilia. Animalul încă se află la noi în țară, în satul Negureni, unde mai trăiesc aproximativ 65 de specimene. Deși clima de la noi nu le este prielnică, au învățat să se adapteze după ce dictatorul a ținut neapărat să îi aibă pe teritoriul țării sale.

Este vorba despre mufloni, animale ce pot cântări și peste 60 de kilograme. Dictatorul dezvoltase o pasiune pentru ei în urma vizitelor sale internaționale. După lungi eforturi, a avut propria rezervație, unde vâna oricând dorea. Locul în care se află acum poartă denumirea de „tărâmul muflonilor” și deține aproximativ 300 de hectare.

Ceaușescu, pasionat de vânătoare de urși

Nicolae Ceaușescu a fost un mare împătimit al vânătorii și nici pe soția lui nu o ținea departe de această pasiune a sa.

De când a venit la conducere, a dat ordin ca vânătoarea să fie ilegală, dar el și câteva nume politice importante ale acelor vremuri aveau voie să persecute animalele fără nicio vină. Avea și o armă preferată, de colecţie, care fusese fabricată în 1933 pentru nimeni altul decât Regele Carol al II-lea. Ulterior, a fost scoasă la licitați și vândută pentru 32.000 de euro.

 „Este o armă de vânătoare funcţională, ce a fost comandată cu talpă din os, lunetă Zeiss şi ornamente ovale, din aur, cu cifra Regelui şi coroana regală. În prezent, puşca are elementele decorative metalice înlocuite cu unele din aur de 18K, cele două platini având inscripţia „Holland & Holland”, iar în partea inferioară a patului având un element metalic inscripţionat cu semnătura «N. Ceauşescu».  Greutatea totală a pieselor din aur depăşeşte 200 gr”, informau specialiştii casei de licitaţii.

Dictatorului îi plăcea să depășească recorduri ale adversarilor săi din acest domeniu și și-a îndeplinit obiective importante. Cel mai mare animal împuşcat de Nicolae Ceauşescu a fost un mistreţ de circa 300 de kilograme, din pădurea Ciornuleasa, judeţul Călăraşi. Se spune că el a ucis cel mai mare urs din România, care acum se află expus în Harghita.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: