Redactia.ro
Home » Știri » ANM a emis cod portocaliu de vijelii puternice în toată România. Ce interval va avea

ANM a emis cod portocaliu de vijelii puternice în toată România. Ce interval va avea

Situația meteo din România a luat o întorsătură radicală. Se pare că vijeliile și grindina se vor întoarce. Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu în majoritatea județelor din țară.

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu de vijelii

Deși este în vigoare un cod roșu de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat, Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu de ploi și vijelii puternice. Intervalul de valabilitate va fi 25 iunie, ora 14:00 – 26 iunie, ora 06:00. Fenonemele vizate sunt vijelii puternice, grindină, cantități de apă importante.

Conform Administrației Națională de Meteorologie, în intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, Banat, Crișana, vestul și nordul Munteniei și al Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat, îndeosebi în vest, centru și la munte, 70 l/mp.

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va extinde astfel încât în toate regiunile vor fi perioade cu vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp.„, au precizat specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie.

Coduri portocalii atât de ploi și vijelii, cât și de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie a emis tot astăzi și un cod portocaluu de caniculă. Fenomenele vizate sunt val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat, iar intervalul de valabilitate este ziua de 25 iuni.e Zonele afectate vor fi Oltenia, Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei.

Vineri (25 iunie) în Oltenia, Banat, Crișana și în sud-vestul Transilvaniei disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35…38 de grade.„, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: