Redactia.ro
Home » Știri » ANM: Cod galben de viscol și ninsori în 14 județe

ANM: Cod galben de viscol și ninsori în 14 județe

ANM: Cod galben de viscol și ninsori în 14 județe

ANM: Cod galben de viscol și ninsori în 14 județe. Vineri dimineață a intrat în vigoare o atenționare de cod galben de viscol în 14 județe, iar zona de la munte fiind vizată.

ANM: Cod galben de viscol și ninsori în 14 județe

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vineri până la 23.00, la munte vântul va avea intensificări, temporar cu viteze de peste 70 km/h. Ninsorile vor fi viscolite, zăpada fiind spulberată, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

Zonele de munte a județelor vizate de viscol sunt Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Buzău și Vrancea.

De asemenea, până sâmbătă la ora 02.00 vântul se va intensifica în estul și sud-estul țării, cu viteze, în general de 45-55 km/h. În restul țării se vor anunța intensificări ale vântului, dar pe arii restrânse.

Vremea în București, 7 februarie 2020

În București, în ziua de 7 februarie -8 februarie ora 08.00, este așteptat un val de ninsori și se va depune iar un strat de zăpadă de 2-5 centimetri. Vântul va sufla slab şi moderat, potrivit prognozei meteo speciale pentru municipiul Bucureşti. Cerul va avea înnorări, iar maxima va fi în jur de 4 grade și minima de minus 9 – minus 7 grade.

Multe persoane au rămas blocați în zăpezi în inima Bărăganului, chiar la granița dintre județele Ialomița și Brăila. Printre aceste persoane se aflau și câțiva bătrâni cu sănptatea șubredă, iar sătenii din sat i-au cazat pe toți într-o școală din satul Tovărășia.

În satul Iazul Bărăganului, dincolo de granița dintre județe, zeci de oameni au rămas înzăpeziți cu mașinile și TIR-urile în miez de noapte. Din cauza gerului și viscolului, un TIR a derapat, iar șoferul de origine turc a așteptat de ore întregi ca autoritățile române să îi sară în ajutor.

Loading...