Redactia.ro
Home » Sport » Antrenoarea acuzată de abuz e apărată de mai mulți părinți

Antrenoarea acuzată de abuz e apărată de mai mulți părinți

GALERIE FOTO (2) gimnastica ritmica, scandal, antrenoare acuzată, CSA Steaua,

Părinții Andrei Ioana Rusu, sportivă legitimată în cadrul clubului CSA Steaua la secția de gimnastică ritmică au depus memorii către MTS, CSA Steaua, dar și plângeri la Poliție și Parchet.

Aceștia o acuză pe antrenoarea Adriana Teocan de rele tratamente aplicate micuțelor sportive. Plângerea îl vizează și pe iubitul antrenoarei, acesta fiind acuzat „atins fizic pe copile sub pretextul corectării pozițiilor de gimnastică”. Ca urmare a dezvăluirilor făcute de familia Rusu, părinții mai multor gimnaste au reacționat și au remis un comunicat în care spun că acuzele aduse antrenoarei sunt nefondate.

Ce spun părinții mai multor gimnaste

MEMORIU

În urma articolelor de presă apărute în spațiul public ieri, 5 aprilie 2021, noi, semnatarii acestei întâmpinări, ne exprimam consternarea fata de acuzațiile grave aduse d-rei antrenor Adriana Teocan si logodnicului acesteia, dl Daniel Mitroi de către părinții sportivei Andra Ioana Rusu.
De câțiva ani de zile, grupului nostru de părinți ai sportivelor practicante de gimnastica ritmica li s-a alăturat si familia Rusu, iar toate deciziile luate de noi, ca părinți, legate de buna desfășurare a activităților de pregătire, logistica, sprijinul oferit antrenoarei, aspecte materiale, etc ne-au aparținut in totalitate, fiind discutate si agreate cu cea mai mare transparenta.
În primul rând, niciunul dintre noi nu confirma vreo acuzație legata de un eventual comportament neadecvat din partea antrenoarei sau colaboratorilor acesteia. Copiii noștri sunt pregătiți de ani buni de zile de câtre Adriana Teocan, iar realizările lor pe plan sportiv sunt cel puțin egale cu nivelul dezvoltării psihologice, al încrederii în sine si fair play-ul de care dau dovada acum, ajunse in prag de adolescenta. Copiii noțtri formează o echipa unita atât la nivel sportiv, cat si pe plan personal, toți abordând antrenamentele cu plăcere, interes si responsabilitate.
Nu am fost niciodată în situația de a remarca vreun abuz fizic sau verbal, in timpul sau în afara orelor de antrenament. Suntem conștienți de rigorile presupuse de practicarea sportului de performanta, de nivelul de presiune care presupune seriozitate si efort susținut la cele mai înalte cote, și înțelegem ca în timpul antrenamentelor pot apărea situații cel mult “tensionate”, pe care sportivele le-au depășit întotdeauna cu ajutorul antrenorului. În ipoteza absurda în care ar fi existat comportament agresiv, ar însemna sa admitem ca niciun părinte din cei 11 nu si-a dat seama de acest lucru de mai bine de 8 ani sau, și mai absurd, că a tolerat sau încurajat ca fiica sa să trăiască și să se dezvolte într-un astfel de mediu.
În ceea ce privește prezenta logodnicului Adrianei Teocan în sala de antrenament, acest lucru nu ni s-a impus niciodată, a fost o consecință fireasca a nevoii de ajutor pe probleme logistice pentru sportivele noastre, lucru pentru care noi, părinții, suntem recunoscători. Stim ca dl Mitroi nu este remunerat pentru acest sprijin și realizează aceste lucruri exclusiv pentru bunul mers al activității de pregătire la sala (transportul sportivelor cu mașina personala, mici reparații în sala, implicarea in organizarea evenimentelor, etc). Daniel Mitroi a devenit foarte repede un membru al echipei noastre și e văzut ca un “frate” pentru multe dintre fete). Consideram acuzațiile cu tenta sexuala un adevărat atac la persoană, constienți fiind că, dacă ar fi deranjat prezența sa la antrenamente, o conversație directă cu antrenorul legata de o eventuala jena a sportivelor de a-și desfășura activitatea sub privirile acestuia ar fi fost o modalitate normală de a aborda acest subiect. Mărturie că este o exagerare incredibila stă faptul că există spectatori de sex masculin la toate competițiile de gimnastica ritmica, ba chiar antrenori. Mai mult, deseori antrenamentele de gimnastică ritmică se desfășurau în paralel cu practicanții altor sporturi, fără niciun fel de probleme. Respingem orice aluzie la un comportament neadecvat din partea lui Daniel Mitroi și așteptam cea mai mica dovada in acest sens. Pana atunci, ne bazam pe modul in care se simt si resimt colaborarea cu acesta cel puțin 10 sportive. Nu s-a pus niciodată problema nudității în fața unui reprezentant de sex masculin (exista vestiare), iar pe perioada restricțiilor (în care vestiarele nu au fost funcționale), sportivele soseau echipate la sala. Activitățile de filmare/fotografiere sunt absolut normale si executate profesionist, noi având oricând acces la aceste imagini.
Ultima remarca este cea legata de aspectul pecuniar. In unanimitate si cu toata deschiderea am convenit noi, părinții, să sprijinim tot ceea ce e firesc să existe pentru actul de performanță și care, din păcate, încă nu poate fi sprijinit în totalitate de către statul roman. Astfel, am agreat împreună să sprijinim finanționarea de echipament sportiv, de obiecte specifice gimnasticii ritmice, deplasarea la competiții (cazare, hrana, taxe participare), recunoaștere financiara a eforturilor corpului de antrenoare, etc, cam tot ceea ce fac aproape toți părinții de sportivi pe care noi îi cunoaștem.
Din punctul nostru de vedere, am acționat ca o echipă care își dorește să compenseze limitările sportului romanesc de masa, mânați de dorința de ajuta copiii sa performeze și în sport în condiții decente. Nu toleram intențiile de dezbinare în cadrul grupului de părinți sau între copii și regretam nespus situațiile în care observam folosirea sportivilor minorilor ca arme în războaie personale neîntemeiate, cel mai probabil izvorâte din dificultatea acceptării unui nivel de performanța inferior celui țintit sau dintr-un fals sentiment de nedreptate.
În încheiere, ne manifestam încrederea si sprijinul fără rezerve fata de planul tactic de antrenamente, abordarea de pregătire, deciziile competiționale și sănatatea fizica și morala a Adrianei Teocan, precum și față de deciziile acesteia de a solicita sprijin în activitățile de pregătire ale copiilor noștri.
Aprobat de părinții fostei secții de gimnastica ritmica de la Clubul sportiv Steaua Bucuresti

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: