Redactia.ro
Home » Sport » Scandal uriaș la CSA Steaua! Antrenoare acuzată de abuz!

Scandal uriaș la CSA Steaua! Antrenoare acuzată de abuz!

abuz, Adriana Teocan, gimnastica ritmica

UPDATE: Părinții mai multor gimnaste susțin că toate acuzațiile sunt false.

Părinții unei sportive legitimată la secția de gimnastică ritmică au depus o plângere împotriva antrenoarei Adriana Teocan. Potrivit GSP.ro, aceștia o acuză că ar lua bani negri, dar și că le aplică pedepse incredibile sportivelor.

Părinții gimnastei Andrei Ioana Rusu au făcut memorii către MTS, CSA Steaua, dar și plângeri la Poliție și Parchet. Antrenoarea este acuzată de rele tratamente aplicate micuțelor sportive dar și de faptul că lua bani negri. Iubitul acesteia este acuzat că a „atins fizic pe copile sub pretextul corectării pozițiilor de gimnastică”. În plângerile făcute de soții Nicolae și Corina Rus, nu este vizată doar antrenoarea Adriana Teocan, care a fost suspendată din funcție dar și președinta Federației Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu.
Părinții susțin că antrenoarea lua toți banii pe care aceștia în plăteau ca indemnizație lunară. În total, în patru ani, antrenoarea ar fi primit 27.000 de euro, scris GSP.ro

“Noi am crezut că toți acești bani, între 350 și 500 de lei, pe care îi plăteau toți părinții, sunt pe facturi, pe chitanțe, că totul e OK. Desigur, privind retroactiv, nu consider normal faptul că se condiționează accesul unui copil la practicarea unui sport de performanță de achitarea unei sume de bani, cu atât mai mult cu cât această sumă nu este supusă rigorilor fiscale și nicidecum investită în dezvoltarea bazei de antrenament. Remunerarea antrenorului nu ar trebui să incumbe părinților în acest mod fraudulos”, se scrie în notificarea trimisă către MTS.

Cum se purta antrenoarea cu micuțele gimnaste

Conflictul dintre Adriana Teocan și părinții Andrei Ioana Rusu a început în urmă cu aproape 3 luni. Antrenoarea a fost deranjată de faptul că a fost întrebată dacă micuța va participa la o competiție.

„ În urma acestor discuții, fiica mea s-a întors afectată de la antrenament, unde antrenoarea a înțeles să o pedepsească pe ea pentru discuțiile contradictorii avute cu noi. În acea zi, fiica mea, Andra, a fost lăsată să se antreneze pe preșul de la intrare. De nenumărate ori jignește fetele în diverse moduri, greu de digerat chiar și pentru un adult, jigniri ce afectează grav niște minori în plină dezvoltare emoțională. Nu o dată am auzit de la propriul copil sau de la colegele ei faptul că li s-a inoculat ideea că sunt «proaste», «inutile», «bune de nimic», aspect ce nu poate decât să îmi provoace o îngrijorare profundă față de stima de sine a unor viitori adulți. ”, a spus tatăl gimnastei.

Adriana Teocan este acuzată și de faptul că se comporta foarte urât cu elevele sale și le aplica pedepse dure.
“Ea țipa foarte tare la noi, ne scotea din sală, ne trăgea de păr. Ne pedepsea făcând o pregătire foarte dură”, a declarat la GSP LIVE, Andra Ioana Rusu.

Vizat este și iubitul antrenoarei. Acuzațiile la adresa acestuia sunt extreme de grave. Deși, Daniel Mitroi nu era angajat în cadrul clubului participa la antrenamente, iar comportamentul său era total inadecvat.

„În perioada în care doamna antrenor s-a deplasat la un concurs în afara țării a înțeles să lase fetele în grija acestui individ, perioadă în care acestea au fost atinse fizic de acesta sub pretextul corectării pozițiilor de gimnastică, aspect ce le-a provocat copiilor un disconfort suplimentar”, spune Nicolae Rus.

Șefii de la CSA Steaua au fost surprinși de ceea ce se întâmpla la secția de gimnastică ritmică. Nu știau nimic despre banii încasați de antrenoare, dar nici despre comportamentul ei. Au decis imediat să o dea afară imediat, iar secția de gimnastică ritmică a fost închisă temporar. Culmea este că antrenoarea Adriana Teocan le-a luat pe toate fetițele la clubul ei privat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: