Redactia.ro
Home » Homepage » Anunț de ultimă oră al președintelui. Renunțăm complet la declarațiile pe propria răspundere, de la 1 iunie

Anunț de ultimă oră al președintelui. Renunțăm complet la declarațiile pe propria răspundere, de la 1 iunie

Declarația pe propria răspundere dispare din iunie

Din iunie vor fi noi măsuri de relaxare în țara noastră. Președintele Klaus Iohannis a susținut joi o conferință de presă în cadrul căreia a declarat că de la 1 iunie vom putea circula fără declarația pe propria răspundere și în alte localități, nu numai în cea de domiciliu.

Nu mai avem nevoie de declarații pe propria răspundere pentru a ieși din localitate

Astfel, Klaus Iohannis a explicat că următorul val de relaxare pentru români va însemna și renunțarea la declarația pe propria răspundere, pe care toți cei care călătoreau în afara localității sau dincolo de zona metropolitană, trebuiau să o completeze. De la 1 iunie aceasta va fi dată uitării, pentru că acest al doilea val de măsuri de relaxare a stabilit că nu mai este nevoie să fie completate aceste acte.

”În ce priveşte deplasările în afara localităţii, acestea vor fi libere, deci nu va mai fi nevoie de declaraţie când ieşim din localitate”, a explicat președintele.

De asemenea, o altă măsura importantă ce se va lua tot de la 1 iunie, când are loc al doilea val de relaxare, este redeschiderea teraselor.

Desigur, aceasta se va întâmpla în condiții speciale pentru pandemia în care ne aflăm și pentru protejarea celor care decid să iasă din case.

Noi măsuri de relaxare pentru toți românii, anunțate de președintele Klaus Iohannis

Astfel, mesele vor fi rearanjate, astfel încât între ele să fie o distanță de doi metri, iar la o masă pot sta doar patru persoane.

Președintele a anunțat că de la 1 iunie vom putea merge și la plajă.

”Nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În ce priveşte măsurile de relaxare, avem şi câteva veşti pozitive. Începând din 1 iunie vor redeveni posibile. Astfel, se redeschid terasele. E clar că e nevoie de unele măsuri foarte speciale şi ele vor fi comunicate – mesele vor fi la 2 metri, vor putea să stea maxim patru persoane la o masă şi lucrurile vor fi sub control. De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar şi aici e nevoie de păstrarea distanţei de cel puţin doi metri între scaunele de plajă”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a vorbit și despre ce se va întâmpla cu examenele pe care elevii trebuie să le susțină în perioada următoare. Acestea se vor ține, așa cum s-a anunțat inițial, deși unii elevi sau părinți doreau anularea lor. Copiii bolnavi vor putea da bacul sau examenele naționale la sesiunea din 29 iunie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: