Redactia.ro
Home » Știri » Anunț de ultimă oră! Ludovic Orban ia în calcul demisia de la șefia PNL

Anunț de ultimă oră! Ludovic Orban ia în calcul demisia de la șefia PNL

Ludovic Orban ia în calcul demisia de la șefia PNL

Ludovic Orban, actualul președinte al PNL a luat în calcul demisia de la șefia partidului. Se pare că acesta s-a gândit să renunța la funția de lider în noaptea alegerilor. 

Ludovic Orban ia în calcul demisia de la șefia PNL

Potrivit unor surse, Ludovic Orban ia în calcul demisia de la șefia PNL. Discuțiile sunt extrem de încinse în aceste zile, pentru că părerile sunt împărțite și nu toți membri sunt de acord cu decizia lui Ludovic Orban.

Ludovic Orban este copleșit de schimbările actuale care au avut loc într-un timp foarte scurt. Acesta este extrem de supărat că premierul interimar, Nicolae Ciucă, îi schimbă toți oamenii de la Guvern și simte că partidul nu mai are niciun fel de control asupra Executivului, întreaga comandă fiind la Cotroceni.

Din acest motiv, fostul premier al României se gândește să-și dea demisia de la PNL după formarea noului Guvern, în timpul acesta să încerce să limiteze implicarea lui Klaus Iohannis. La momentul actual, în partid este o situație extrem de tensionată și mulți se tem că Iohannis va pune la șefia PNL un executant perfect, iar partidul va deveni o anexă a Cotroceniului. Sursele susțin că dacă Orban va rămâne la șefia PNL, va însemna o declarație de război făcută de liberali către Klaus Iohannis.

Ludovic Orban a demisionat din funcția de prim-ministru

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că demisionează din fruntea guvernului. Decizia vine după o discuție avută cu președintele Klaus Iohannis, în care președintele i-a cerut să își asume eșecul de la alegerile parlamentare. Ludovic Orban nu a mai fost propunerea de premier pentru noul guvern.

”Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României”, a declarat Ludovic Orban.

Lucrurile se vor schimba după această decizie. Demisia premierului înseamnă demisia întregului Guvern. După demisie, cabinetul funcționează interimar pentru următoarele 45 de zile. Pe perioada interimatului, Guvernul are puteri reduse și poate adopta doar acte administrative.

”România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voința cetățenilor și decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din forțele de centru dreapta, care vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România”, a mai spus Orban.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: