Redactia.ro
Home » Știri » Ludovic Orban, despre demisia din funcția de premier. L-a forțat sau nu Klaus Iohannis să ia această decizie

Ludovic Orban, despre demisia din funcția de premier. L-a forțat sau nu Klaus Iohannis să ia această decizie

Ludovic Orban a spus adevărul! (1)

Ludovic Orban, despre demisia din funcția de premier. Ludovic Orban a declarat luni seara, că își dă demisia din funcția de premier al României, după ce alegerile parlamentare au fost câștigate de PSD. Întrebat dacă a fost forțat de președintele Klaus Iohannis să demisioneze, Orban a declarat că nu a fost constrâns de nimeni să ia această decizie.

Ludovic Orban, despre demisia din funcția de premier. L-a forțat sau nu Klaus Iohannis să ia această decizie

Ludovic Orban, despre demisia din funcția de premier. L-a forțat sau nu Klaus Iohannis să ia această decizie Ludovic Orban a șocat întreg publicul, după ce luni seara, a anunțat că demisionează din funcția de prim-ministru. Acesta și-a anunțat retragerea, la o oră distanță, după ce președintele Klaus Iohannis a susținut prima declarație de presă după rezultatele alegerilor parlamentare. Ulterior, lumea s-a întrebat dacă nu cumva, Orban a fost obligat de liderul statului să-și dea demisia. Astfel, Ludovic Orban a vorbi despre demisia din funcția de premier. Conform declarației acestuia, nu a fost forțat de Klaus Iohannis să demisioneze din funcția de premier, susținând că el a fost cel care a luat această decizie. Membrii PNL s-au reunit marți dimineață în ședință, discutând despre strategia de negociere pentru formarea majorității parlamentare și despre formarea noului Guvern.

La finanul ședinței, Ludovic Orban a spus adevărul. Fostul prim-ministru argumentat motivul pentru care a demisionat din funcția de premier. “Obiectivul nostru este să construim o majoritate politică fără PSD. Există această posibilitate politică și PNL se va implica în negocieri pentru a forma o majoritate parlamentară. Am considerat că este un gest de onoare și de demnitate să fac acest gest. Este o decizie care era firească pentru a arăta că nu mă cramponez de poziția de premier. Pe de altă parte, să nu uităm de vocea celor care au tăcut pe 6 decembrie și nu au venit la vot. Demisia se dă prin decizie personală. Este o decizie personală, pe care am luat-o eu. Aici nu este vorba de susținere sau nesusținere, este o decizie pe care am luat-o eu. Decizia a fost luată înainte de a merge la Cotroceni”, a spus Ludovic Orban. De asemenea, Orban a menționat că nu-și mai dorește să fie șef al Executivului, refuzând să spună dacă Nicolae Ciucă va fi propunerea PNL pentru funcția de premier.

Nicolae Ciucă, noul premier interimar

Luni seara, Președintele Iohannis l-a desemnat premier interimar pe Nicolae Ciucă, cel care a condus în Irak prima bătălie a soldaților români după al doilea război mondial. Administrația Prezindențială a declarat într-un comunicat de presă că Orban a fost înlocuit de Nicolae Ciucă. ”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României. În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale”.

Ciucă este un militar care s-a făcut remarcat în mai multe misiuni militare, precum în Irak sau Afganistan. De asemenea, acesta a comandat Batalionul 26 Infanterie pe care i-a condus în Afganistan și Irak. Administrația Prezindențială a declarat într-un comunicat de presă că Orban a fost înlocuit de Nicolae Ciucă.