Redactia.ro
Home » Știri » Noul premier al României! Nicolae Ciucă a devenit prim-ministrul țării

Noul premier al României! Nicolae Ciucă a devenit prim-ministrul țării

GALERIE FOTO (2) Noul premier al României! (1)

Noul premier al României! Președintele Klaus Iohannis a desemnat în urmă cu puțin timp, noul prim-ministru al României. Conform Administrației Prezidențiale, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a fost numit premier interimar al țării.

Noul premier al României! Nicolae Ciucă a devenit prim-ministrul țării

Noul premier al României! Președintele României, Klaus Iohannis a desemnat în urmă cu câteva minute, noul premier intermar al țării. Conform Administrației Prezidențiale, Ludovic Orban a fost înlocuit, luni seara, de Nicolae Ciucă.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României. În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale”.

Această decizie a fost luată după ce Ludovic Orban și-a anunțat luni seara, demisia din funcția de prim-ministru. Acesta a făcut o declarație de presă la Palatul Cotroceni, susținând că nu dorește să se lovească de nicio funcție și anunță că scopul său este de a construi o majoritate parlamentară care să nu includă membrii PSD. ”Obiectivul perioadei ce va urma e de a fi implicat în negocierile pentru un guvern care să ofere românilor garanția unei direcții corecte pentru România (…) Demisia mea vreau să arate limpede că nu mă cramponez de o funcție, nu pun condiții. Interesul României este deasupra interesului PNL și al meu personal (…) Am încercat să îmi fac datoria față de România și plec cu conștiința datoriei împlinite”, a declarat Ludovic Orban luni seara. Fostul premier a luat această decizie, în urma rezultatelor alegerilor parlaementare, după ce Partidul Social Democrat a câștigat alegerile.

Cine este noul premier al României, Nicolae Ciucă

Luni seara, președintele Klaus Iohannis a anunțat că l-a desemnat premier interimar pe Nicolae Ciucă. Acesta a ocupat din 2019, funcția de ministru în Cadrul Ministerului Apărării Naționale. Nicolae Ciucă este din localitatea Plenița, județul Dolj și s-a născut pe 7 februarie 1967. Acesta a absolvit Liceul Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova și Școala Militară de Ofițeri Activi “Nicolae Bălcescu” de la Sibiu în 1988. Ulterior, acesta a fost repartizat comandant de pluton lansare la Regimentul 26 Mecanizat, iar după 1989 a fost comandantul pluton de cercetare și instrucție, la Batalionul 121 Cercetare. Un an mai târziu, Nicolae Ciucă a urmat Cursul de perfecționare de comandanți companii cercetare, iar în perioada 1991-1993 a fost ofițer de stat major în biroul operații. Acesta a urmat și cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, iar după ce a absolvit a fost numit ofițer de stat major la biroul operații și pregătire pentru lupta al Brigăzii 2 Mecanizată.

A fost șef de stat major la Batalionul 26 Infanterie între anii 1998-2001, iar tot în această perioadă a absolvit Cursul de instructori pentru menținerea păcii. Mai mult, Ciucă a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie, între anii 2001-2004, cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan și Antica Babilonia, Irak.  Tot în aceeași perioadă a obținut titlul de doctor în științe militare, iar în 2007-2009 a îndeplinit funcția de locțiilor al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată, iar în 2010 a participat la exercițiul Eurasian Star, comandant de brigadă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: