Redactia.ro
Home » Știri » Anunț Facebook și Instagram! Se vor elimina știrile false despre coronavirus

Anunț Facebook și Instagram! Se vor elimina știrile false despre coronavirus

Anunț Facebook și Instagram! Se vor elimina știrile false despre coronavirus

Anunț Facebook și Instagram! Se vor elimina știrile false despre coronavirus. Compania anunță că vor șterge informațiile și teoriile false despre coronavirus dacă acestea sperie utilizatorii rețelei de socializare.

Anunț Facebook și Instagram! Se vor elimina știrile false despre coronavirus

Conform Digi24, rețelele de socializare Facebook și Instagram au anunțat că vor șterge dezinformările despre tratamentele false sau teoriile false despre coronavirus. De asemenea, compania anunță că informații care induc utilizatorii în eroare în privința resurselor medicale disonibile vor fi eliminate. Mai mult, hashtag-urile folosite pentru a promova informațiile pe Instagram vor fi oprite.

În trecut, compania Facebook a decis să limiteze extinderea dezinformărilor în materie de sănătate, precum teoriile conspiraționiste împotriva vaccinării, deoarece acestea fac rău utilizatorilor. Facebook are o politică prin care elimină conținut dacă acestea provoacă suferință sau vătămări corporale.

În 2019, compania a blocat comentariile despre vaccinul contra poliomelitei pentru că acestea puneau în pericol asistenții sistemului de sănătate din Pakistan.

OMS a declarat stare de urgență

Această decizie a fost luată după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de urgență din cauza noului coronavirus. Potrivit speciliștilor, coronavirusul s-a extins în 19 țări, iar peste 10.000 de persoane sunt afectate.

Facebook va anunțat utilizatorii care încearcă să distribuie informațiile, că acestea ar putea fi false și nepotrivite. Vor încerca să îndrume utilizatorii către informația reală plasând mesaje în vârful fluxului de știri sau va oferi mesaje educaționale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: