Redactia.ro
Home » Știri » Anunț pentru românii cu centrale termice! Acestea vor trebui înlocuite

Anunț pentru românii cu centrale termice! Acestea vor trebui înlocuite

Anunț pentru românii cu centrale termice! Acestea vor trebui înlocuite

Centralele termice vor trebui înlocuite! Anunțul a fost făcut de autorități, care vor să înlocuiască centralele tradiționale pe gaz cu unele care vor funcționa pe un combustibil mult mai scump, dar prietenos cu mediul.

Anunț pentru românii cu centrale termice! Acestea vor trebui înlocuite

Autoritățile din Marea Britanie vin cu vești proaste pentru britanici. Aceltia vor fi nevoiți să renunțe la centralele pe gaz, până în anul 2030, pentru a trece la cele care folosesc ca combustibil hidrogenul. Vestea bună este că aceștia nu trebuie să mai modifice nimic la instalații sau la calorifere. Însă vestea proastă este prețul hidrogenului, care este unul foarte ridicat.

Autoritățile și-au propus, de fapt ca până în anul 2030, 3 milioane de locuințe să se încălzească cu hidrogen. Noile propuneri privind strategia pentru hidrogen susțin că schimbarea radicală va stimula economia. Asta deoarece va fi creată o nouă industrie, care va crea peste 100.000 de locuri de muncă. Mulți spun însă că această schimbare va crește factura la energie.

Pentru a atrage cât mai mulți britanici de partea hidrogenului, în Gateshead au fost construite două case alimentate exclusiv cu hidrogen. Oamenii vor putea vedea exact cum funcționează energia cu hidrogen și să testeze o serie de aparate alimentate cu hidrogen. Acesta va putea fi folosit la centrale, plite, aragazuri și chiar și la grătare.

Avantajul pe care îl aduce hidrogenul este că nu există emisii de carbon, ceea ce îl face o sursă curată de energie, dar elimină și dependența de gazele importate. Problema este că pentru a obține hidrogenul albastru, trebuie să se folosească combustibili fosili, care elimină în atmosferă carbon. Hidrogenul verde este mai curat, dar și mai scump, față de cel albastru.

Încă nu știm ce fel de subvenții sau ajutor se vor da oamenilor pentru a face conversia.Nu știm dacă infrastructura va fi eficientă, fiabilă și finalizată la timp pentru a îndeplini obiectivele guvernamentale”, spune un purtător de cuvânt al Instalatorilor Pimlico.

Cele mai frecvente probleme pe care le au centralele termice

Cele mai frecvente probleme pe care le au centralele termice. În ziua de azi toată lumea aleargă după ele pentru că îți oferă beneficiul de a nu depinde de apa caldă sau căldura dată de primărie, însă puțini sunt cei care știu că aceste centrale au și probleme frecvente. Uite cum le poți rezolva rapid și ieftin.

Una dintre cerențile pe care trebuie să le îndeplinească o lucuință în anul 2020 este să aibă centrală termică. Fie că îți cauți chirie sau propria locuiță, fie că stai la casă sau la bloc, centrala este aliatul tău când nu vrei să plătești sume exhorbitante la întreținere.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: