Redactia.ro
Home » Știri » Anunț pentru toți românii! De ce nu cresc pensiile în 2021? ”Semnalul a fost dat de premierul Cîțu”

Anunț pentru toți românii! De ce nu cresc pensiile în 2021? ”Semnalul a fost dat de premierul Cîțu”

GALERIE FOTO (2) Vești bune pentru pensionari! Sute de mii de români primesc bani în plus

Subiectul pensii este unul foarte controversat în ultima perioadă. Românii se întreabă dacă avem creștere economică, de ce nu cresc pensiile în 2021? Elena Cristian a dat cărțile pe față!

De ce nu cresc pensiile în 2021

Jurnalista Elena Cristian a dat cărțile pe față și a vorbit despre un subiect de marfe interesc pentru români încă de la începutul anului acestuia. Se pare că, deși există o creștere economică, pensiile nu se vor mări în anul 2021.

Elena Cristian consideră că sunt șanse minime ca pensiile să crească în acest an, declarând că însuși Florin Cîțu a spus acest lucru atunci când a anunțat că ”nu vor creşte pensiile în acest an, indiferent de cât de „tigrul Europei” vom deveni”. 

”Bugetul a fost construit pe această creştere economică şi fără majorări de pensii. Prin urmare, ar trebui să fie o creştere economică mult mai mare ca să se gândească cineva şi la majorarea pensiilor în acest an. Eu cred că semnalul a fost dat de premierul Cîțu, care a spus ferm, la începutul anului, că nu vor creşte pensiile în acest an, indiferent de cât de „tigrul Europei” vom deveni şi de cât de mult va alerga economia. Din punctul meu de vedere, este puţin probabil. Nu vreau să îi amăgim pe cei de acasă. Cred că este puţin probabil, spre zero, ca pensiile să crească în acest an”, a spus Elena Cristian la un post de televiziune.

Care sunt de fapt cauzele pentru care bugetul nu crește

Elena Cristian a mai vorbit și despre problema bugetului. Jurnalista susține că bugetul are trei pietre de moară pe care le va duce greu și le-a exemplificat pe fiecare în parte.

”Trebuie dat un semnal optimist investitorilor. Am văzut şi eu raportul Băncii Mondiale care spune că economia va merge ceva mai bine. În acelaşi timp, Banca Mondială spune că, pe termen scurt, gradul de sărăcie se va accentua. Acum, pe termen scurt – o lună, două, trei -, până când vom vedea cum va fi gestionată pandemia. 

Din punctul meu de vedere, actualul buget are trei pietre de moară pe care greu le poate duce. Prima piatră de moară este pandemia şi criza economică. A doua – certurile din coaliţie şi faptul că nu reuşim să aducem bani europeni în ţară. Mai avem 15 miliarde din exerciţiul bugetar de adus în ţară, dar nu cred că domnul Ghinea va reuşi să treacă pragul de ministru 000, probabil 00,01, ceva de genul. A treia piatră de moară – salariile bugetarilor, care cântăresc foarte mult în bugetul României”, a mai spus Elena Cristian.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: