Redactia.ro
Home » Știri » Anunţul apocaliptic vine din Rusia: „Dacă Putin apasă butonul nuclear, în 15 minute ne va șterge de pe fața Pământului”

Anunţul apocaliptic vine din Rusia: „Dacă Putin apasă butonul nuclear, în 15 minute ne va șterge de pe fața Pământului”

explozie nucleara

Invazia Rusiei în Ucraina nu se desfăşoară conform planului, iar asta îl face şi mai imprevizibil pe Vladimir Putin. Acesta din urmă a ameninţat deja Occidentul prin ordinul de a plasa în alertă forțele nucleare.

Nu mai departe de joi, a fost rândul lui Dmitri Medvedev să pună gaz pe foc, spunând că Moscova „are puterea să pună la punct” Statele Unite, dacă Rusia se va simți amenințată. Medvedev este una din numeroasele “mâini drepte” ale lui Putin, care i-a și “ținut locul’ ca președinte, între 2008 și 2012.

Apocalipsa în doar 15 minute?

Muzicianul rus Andrei Makarevich, fondatorul grupului Time Machine, este de părere că va dura numai 15 minute „să fim şterşi de pe faţa Pământului”, dacă Putin va apăsa butonul nuclear.

Este cu adevărat necesar să mai explicăm că, dacă liderului nostru îi trece prin cap să apese butonul roșu, ei bine, va arunca în aer pe cineva. Probabil. În 15 minute, restul lumii ne va șterge de pe faţa Pământului. Este aceast lucru de neînţeles?” a scris Makarevici.

Muzicianul rus a criticat şi Parlamentul de la Moscova pentru introducerea de noi interdicții pentru cetățenii săi. El a sugerat că, pentru a reduce rezistența față de autorități, rușilor li se va interzice în curând cuvintele familiare: „Internet”, „medicamente” etc.

Specialiştii cred că Putin doar intimidează

Multă lume e de părere că declarațiile recente ale lui Putin sunt doar o „sperietoare”. Numeroși analiști cred că e mai degrabă felul în care Putin atrage atenția NATO să stea deoparte de Ucraina, decât un semn că se pregătește de un război nuclear.

Problema e că nu e clar cum ar percepe Putin o „victorie” a Ucrainei, și asta l-ar putea împinge să folosească o armă nucleară, este de părere și Dr Heather Williams, expert la Kings College din Londra.

E greu de anticipat cum va reacționa NATO dacă Putin va apăsa pe ’butonul roșu”. Numeroși analiști cred că, mai degrabă, va răspunde cu arme convenționale, pentru a nu escalada și mai mult situația, riscând un război nuclear total.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: