Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul lui Orban! Unde vom avea voie să mergem după 15 mai? Ce restricții se vor păstra

Anunțul lui Orban! Unde vom avea voie să mergem după 15 mai? Ce restricții se vor păstra

Anunțul lui Orban! Unde vom avea voie să mergem după 15 mai? Ce restricții se vor păstra

Premierul Ludovic Orban a vorbit vineri seară despre ce se va întâmpla începând cu 15 mai. Acesta a precizat că, într-adevăr, se vor ridica anumite restricții, dar că în aceeași măsură se va face apel la responsabilitatea tuturor de a stopa răspândirea virusului covid-19.

Anunțul lui Orban. Se ridică anumite restricții începând cu 15 mai

Premierul a întărit încă o dată ideea că începând cu 15 mai unele restricții or să fie ridicate. Printre acestea intră renunțarea la declarația pe propria răspundere, dar și interzicerea de a merge în anumite locuri mai îndepărtate de casă, așa cum a fost până acum.

Ba mai mult, autoritățile au în plan redeschiderea unor business-uri, precum saloanele de înfrumusețare și frizeriile, însă momentan n-a fost stabilită o metodică pentru acest lucru. E de notorietate, însă, obligativitatea cetățenilor de a purta masca de protecție în toate spațiile publice închise până la sfârșitul acestui an.

Și Raed Arafat a vorbit despre acest subiect, menționând că nunțile vor fi în continuare interzise, dacă sunt cu mulți participanți. „Sunt măsuri compensatorii, adică: ieșiți fără să trebuiască să spuneți unde ieșiți, dar tot maximum trei persoane, nu avem voie la cinematograf, nu se pot face nunți”, a transmis Raed Arafat.

„Nu trebuie să renunțăm la responsabilități”

În ciuda faptului că cetățenii vor avea mai multă libertatea de mișcare, autoritățile fac apel la responsabilitate. Premierul Orban spune că-și dorește ca cetățenii să asculte în continuare de ordinele date și să nu-i pună în pericol pe ceilalți. Relaxarea restricțiilor se va face gradual, motiv pentru care cetățenii trebuie să aibă răbdare ca aceste să intre în vigoare.

”Eu sper să nu fie necesar să amendăm pe nimeni, îmi doresc ca cetățenii să respecte regulile în mod voluntar. Libertatea de mișcare se va relua, nu va mai fi nevoie de declarația pe propria răspundere.”, a spus Premierul.

Cât despre redeschiderea școlilor, premierul a menționat din nou că încă nu s-a luat o decizie oficială. Nu se știe, așadar, când se vor relua cursurile în școli. „Încă nu am luat o decizie cu privire la redeschiderea școlilor,suntem încă într-o analiză detaliată.

Când se va lua o decizie, o vom face publică. Dar în mod evident și elevii și studenții vor trebui să poarte mască, fiind în spații închise”, a mai explicat Premierul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: