Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul ministrului Educației. Profesorii nu vor mai intra la cursuri cu catalogul

Anunțul ministrului Educației. Profesorii nu vor mai intra la cursuri cu catalogul

Anunțul ministrului Educației

Ministrul Educației, Monica Anisie a declarat marți că ar fi indicat ca profesorii să nu mai intre la cursuri cu catalagoul, ci mai degrabă să folosească o agendă personală pentru a nota elevii și să treacă în catalog notele și absențele la sfârșitul orelor.

Anunțul ministrului Educației. Profesorii nu vor mai intra la cursuri cu catalogul

Monica Anisie a declarat marți seara la Digi24 că ar fi indicat ca profesorii să folosească agende personale pentru a nota elevii și să treacă în catalog notele și absențele la sfârșitul orelor.

Conform acesteia, catalogul poate fi completat și după ce profesorii își încheie activitatea didactică. În ceea ce privește condica electronică, aceasta a fost experimentată și în felul acesta, cadrele didactice și școala, ar putea să formeze un catalog electronic unde profesorii să treacă aceste aspecte.

Referitor la desfășurarea orelor de curs, copiii vor avea câte două pauze pe oră, pentru a merge la toaletă fără să se aglomereze, iar orarul nu va mai cuprinde, la gimnaziu și liceu, decât 2-3 materii, urmate de alte 2-3 materii.

Ce se întâmplă cu școlile care adoptă sistemul hibrid

În cazul școlilor cu sistem hibrid, jumătate dintre elevi vin la școală, iar cealaltă jumătate vor face cursuri online, de acasă, după care rolurile se inversează.

Recoamandarea a fost ca perioada să fie de una sau două săptămâni, dar specialiștii susțin că rotația ar trebui să se facă la două săptămâni, pentru în acest fel se consumă acea perioadă de izolare.

„Clasele nu trebuie împărțite neapărat în două. Aici vorbim despre o analiză a spațiului. Inițial, regula a fost ca distanța între elevi să fie de 2 metri, față-spate-lateral, însă acum, Organizația Mondială a Sănătății prevede o distanțare fizică de numai un metru. Deci, dacă spațiul clasei respective permite să fie prezenți fizic mai mulți elevi decât 15, cu distanțare de un metru sau cu separatoare, rămâne decizia la nivel de unitate de învățământ”, a explicat Monica Anisie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: