Redactia.ro
Home » Știri » Arafat, despre pelerinii din afara Iașiului veniți la Sf. Parascheva: ”Nu știu dacă a fost dat ordin sau ceva”

Arafat, despre pelerinii din afara Iașiului veniți la Sf. Parascheva: ”Nu știu dacă a fost dat ordin sau ceva”

Stare de Urgenta

Hramul Sfintei Parascheva a adunat mii de oameni. Dacă autoritățile au impus participarea a doar 500 de enoriași, doar din Iași, au venit și oameni din alte localități, cărora autoritățile nu au avut ce să le facă. Raed Arafat nu știe dacă a fost dat un ordin de la cineva din MAI, ca pelerinii din afara orașului să fie primiți la raclă.

Credincioși din afara Iașiului au venit la Sfânta Parascheva

La slujba de sărbătorire a Sfintei Parascheva mii de credincioși au venit să se roage. Au venit mai mult de 500 de persoane, numărul impus de autorități în contextul pandemiei. În fața scenei, după slujba specială de dimineaţă, un grup de pelerini, din afara Iaşiului, au încercat să forţeze intrartea în curtea Mitropoliei, iar jandarmii nu au reușit să-i oprească.  Șeful DSU este nedumerit despre cine a dat acordul și celor din afara orașului să participe.

Raed Arafat nu știe cum a fost posibil

Întrebat într-o conferință de presă cine de la Ministerul de Interne și-a dat acordul ca pelerinii care nu sunt din Iași să fie primiți la raclă, Raed Arafat a spus:

„Aici nu pot să vă răspund, că nici eu nu știu dacă s-a dat sau cine a dat acest lucru. Nu știu despre ce este vorba, nu știu dacă a fost dat ordin sau ceva, deci aici trebuie discutat, mai ales pe partea de ordine publică”, a explicat Raed Arafat.

Șeful DSU a  mai explicat că astfel de restricții au fost impuse din cauza situației epidemiologice și este important să fie respectate:

„Toată lumea a observat că avem o creștere continuă a cazurilor. Suntem pe un trend ascendent important. Noi când punem aceste măsuri încercăm prin ele să reducem expunerea, să reducem transmiterea. Apelul nostru către populație este să înțeleagă situația și să fie partener cu noi în respectarea acestor reguli și a acestor prevederi care sunt emise prin hotărâri ale CNSU sau prin hotărâri de guvern”.

La slujba de dimineaţă au venit peste două mii de oameni. 500 de ieşeni, pe scaune, cu măşti, în spaţiul anume delimitat. Restul, dincolo de gradene, fără măsuri de protecţie. La rând la raclă au fost la un moment dat circa două mii de credincioşi. Până acum s-au închinat de cinci ori mai mulţi. Afară, pelerinii au putut atinge racla, la fel ca în alţi ani.

Femeie: Nu am fost niciodată, e un sentiment aparte, am emoții”

Bărbat: „Trăim vremuri grele, m-am rugat pentru sănătatea noastră, să ne apere Sfânta Parascheva de rele”.

În cuvântarea sa, Mitropolitul Teofan s-a referit inclusiv la Donald Trump.

Suntem mai puţini anul acesta, spre închinare, pentru că nu toți au avut posibilitatea să vină la Sfânta să se roage, trăim în societate de câteva luni, sentiment al singurătății, al izolării, iar asta ne îndeamnă să sporim rugăciunea. În fața epidemiei, îngrijirea medicală e absolut necesară, dar aşa cum spunea Trump și locurile de închinare sunt esențiale, ce e cu neputință la oameni e cu putință la Dumnezeu” a spus Mitropolitul Teofan

Reprezentanţii Mitropoliei spun că racla cu moaştele sfinte va fi ţinută în afara bisericii şi în zilele următoare. Ei speră astfel ca, odată cu înlăturarea de joi a restricțiilor, oameni din toată țara să se poată închina la Iaşi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: