Redactia.ro
Home » Sport » Arbitrul Octavian Șovre criticat de presa internațională! I-a cerut autograf lui Haaland!

Arbitrul Octavian Șovre criticat de presa internațională! I-a cerut autograf lui Haaland!

Octavian Șovre, Erling Haaland, Octavian Șovre autograf, scandal

Octavian Șovre a făcut parte din brigada care a condus meciul din Liga Campionilor, dintre Manchester City – Borussia Dortmund. La final asistentul i-a cerut un autograf lui Erling Haaland și a fost aspru criticat.

Britanicii de la BT Sport au surprins momentul în care românul cerea autograf, la finalul partidei Manchester City – Borussia Dortmund, scor 2-1. Asistentul l-a oprit pe tunel, iar jucătorul nu l-a refuzat. Ovidiu Hațegan a fost cel care a condus la centru meciul, iar al doilea asistent a fost Sebastian Gheorghe. Imaginile cu Octavian Șovre și Erling Haaland au devenit virale imediat.
Britanicii care au filmat tot momentul l-au criticat imediat pe român spunând că „un oficial nu poate alerga după jucători și să le ceară autografe”.

„Haaland a fost oprit de tuşierul Octavian Șovre după fluierul final, în timp ce se îndrepta spre vestiarele de pe Etihad, şi a dat un autograf, la cererea arbitrului. Gestul lui Șovre nu este singurul moment controversat al arbitrilor: Ovidiu Haţegan a fost şi el criticat pentru prestaţia din Manchester City – Dortmund”, au scris cei de la The Independent.

„Erling Haaland a semnat un obiect pentru asistentul Octavian Şovre. Fanii au răbufnit după ce Octavian Şovre i-a cerut un autograf lui Haaland, după meciul dintre Manchester City şi Borussia Dortmund, din UEFA Champions League. Fanii au rămas interziși după acest gest şi au reacționat pe rețelele sociale.”, titrează și cei de la Yahoo Sports.

„Şovre este cel care a fost pedepsit pentru comportament nepotrivit, alături de Sebastian Colțescu, după meciul dintre PSG și Istanbul Basaksehir, din decembrie, încheiat cu un scandal uriaș de rasism. Colţescu a fost suspendat pentru restul sezonului, iar el și Șovre trebuie să urmeze un program educațional.”, scriu și cei de la First Post.

Un fost arbitru îl apără pe Octavian Șovre

Fostul arbitru, Cristi Balaj în prezent șef al Agenției Naționale Anti-Doping i-a sărit în ajutor lui Șovre. Acesta spune că asemenea gesturi ar trebui evitate totuși.

„Arbitrii sunt oameni şi ei. Jucătorii între ei îşi mai dau autografe, mai fac schimb de tricouri. Mi s-a întâmplat de multe ori să arbitrez un meci important şi aveam prieteni care mă rugau să aduc un autograf, un șort de la un jucător pe care ei îl apreciau. Se întâmplă să faci acest gest pentru o situație, un copil, un caz. Nu știu pentru cine a luat acel autograf Şovre, dar de recomandat e să se evite. Nu are cum să influențeze o decizie în timpul jocului, mai ales de la arbitrul asistent. Nu are cum să influențeze faptul că ai cerut un autograf, dar trebuie evitat. De ce? Pentru că aduce interpretări”, a spus Balaj la Look Sport.

În schimb fostul arbitru FIFA, Adrian Porumboiu l-a criticat pe asistent pentru gestul său.

„Cum să faci treaba asta? Ești arbitru FIFA, mă! Cum să-i ceri autograf lui Haaland?! Indiferent pentru cine e. Nu are nicio legătură cu ce ar trebui să facă un arbitru. Poți să ceri după meci, la vestiar, într-o formă civilizată. Dar nu imediat după meci, când unii sunt prea bucuroși și unii nervoși. Sunt gesturi umilitoare pentru un arbitru!”, a spus Porumboiu, pentru GSP.LIVE.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: