Redactia.ro
Home » Știri » Asistentă testată pozitiv cu COVID-19 după 18 zile de izolare. Cum a fost posibil

Asistentă testată pozitiv cu COVID-19 după 18 zile de izolare. Cum a fost posibil

Asistenta infectata cu coronavirus

În Filiași s-a înregistra primul deces din cauza coronavirusului, iar o asistentă care a stat 18 zile în izolare a fost depistată cu coronavirus.

Asistentă infectată cu coronavirus după 18 zile de izolare

Sănătatea cadrelor medicale și a pacienților din spitalul Filiași, unde a avut loc un deces din cauza noului virus, este pusă din nou în pericol. după ce o asistentă a fost testată pozitiv după ce a stat 18 zile în izolare.

Potrivit informațiilor, se pare că femeia nu a avut simptome, iar cu toate acestea, asistenta a fost testată îaninte de a se întoarce la muncă și confirmată pozitiv cu COVID-19. Asistenta făcea partea din echipa personalului medical care a intrat în izolare după ce un bărbat internat la spitalul Filiași a fost confirmat cu noul virus.

Femeia a stat izolată la domiciliu timp de 18 zile, și a mers la muncă când secțiunea de Primi Urgențe a fost redeschisă.

Rezultatul testului a fost confirmat și de medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova.

Ulterior, primăria Filiași a achiziționat teste rapide, iar la nivel local s-a decis ca toate cadrele medicale din compartimentul Primi Urgențe să fie testate înainte de a se întoarce la locul de muncă, moment în care s0a aflat că femeia este infectată cu coronavirus.

Asistenta a fost internată la spitalul de Boli Infecțioase din Craiova

După ce rezultatul testului a ieșit pozitiv, autoritățile au cerut transferul asistentei la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova, dar funcționarii Direcției de Sănătate au refuzat aceast lucru pe motiv că aceasta nu are simptome.

Într-un final, autoritățile au acceptat ca femeia să fie transferata la spitalul de Boli infecțioase din Craiova.

Pe 20 martie, anchetatorii au deschis un dosar penal la spitalul Filiași după ce un bărbat venit din Franța, confirmat cu coronavirus a fost dus la unitatea de primiri urgențe, intrând în contact cu 23 de cadre medicale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: