Redactia.ro
Home » Sport » Astra Giurgiu, out din Europa! Anunțul făcut de FRF!

Astra Giurgiu, out din Europa! Anunțul făcut de FRF!

astra, licenta, frf,

Federația Română de Fotbal a anunțat că Astra Giurgiu nu a primit dreptul de a juca în competițiile continentale. Procesul de licențiere s-a încheiat astăzi.

Astra este pe locul patru în Liga I și are toate șansele să se califice în cupele europene. Giurgiuvenii au solicitat licența la FRF pentru următorul sezon. Răspunsul a fost însă negativ. Echipa nu ar îndeplini criteriile UEFA. 7 cluburi din România au 1 au obținut licența pentru ediția următoare a cupelor europene. Singura care a primit răspuns negativ a fost Astra. Giurgiuvenii au contestat decizia, dar fără succes. Decizia comisiei de licențiere este una definitivă. Cluburile care au primit licența sunt: Fotbal Club CFR 1907 Cluj, Fotbal Club FCSB SA, U Craiova 1948 Club Sportiv SA, Asociația Fotbal Club Botoșani, Club Sportiv Municipal Politehnica Iași. Dinamo 1948 SA și Asociația Club Sportiv ”Sepsi OSK” din Sfântu Gheorghe.
Astra ocupă locul 4 în clasamentul play-off-ului, cu 24 de puncte, după CFR Cluj – 30 de puncte, FCSB – 26 de puncte, CSU Craiova – 26 de puncte şi la egalitate cu FC Botoşani, de pe locul 5.

Cum a motivat FRF decizia în cazul Astra

”Comisia de fond a refuzat acordarea licenței UEFA clubului Asociația Fotbal Club Astra pentru neîndeplinirea criteriului de infrastructură, respectiv încălcarea art. 23 Stadion omologat pentru campionatul național Liga 1, percum și pentru neîndeplinirea criteriului financiar, respectiv încălcarea art. 46, 47 și 47bis. Asociația Fotbal Club Astra a contestat hotărârea instanței de fond la Comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor. Vineri, 5 iunie 2020, Comisia de apel a pronunțat decizia definitivă și executorie pe plan național, prin care s-a respins apelul formulat de club și s-a menținut hotărârea Comisiei pentru acordarea licenței cluburilor – instanța de fond, prin care a refuzat acordarea licenței UEFA, pentru sezonul 2020-2021, clubului Asociația Fotbal Club Astra”, a anunțat FRF.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: