Redactia.ro
Home » Știri » Atac armat în Germania. Cine este românul ucis

Atac armat în Germania. Cine este românul ucis

Atac armat în Germania. Cine este românul ucis

Atac armat în Germania. Cine este românul ucis. Miercuri seara a avut loc un atac armat în Hanau, Germania. În urma atentatului,cel puțin nouă persoane au fost ucise, printre care și un român în vârstă de 23 de ani.

Atac armat în Germania. Cine este românul ucis

Miercuri seara au avut loc două atacuri armate în Hanau, în apropiere de Frankfurt. Suspectul a fost găsit mort de către autorități. În urma atacurilor au murit 9 persoane.

Printre victime se numără și un cetățean român, în vârstă de 23 de ani. Ministerul Afacerilor Externe a primit confirmarea morții acestuia.

Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autorităţile germane au confirmat, cu puţin timp în urmă, că un cetăţean român se numără printre victime”, a transmis MAE.

Tânărul ucis în atacul din Germania era din Giurgiu și a plecat în urmă cu opt ani împreună cu părinții săi în Germania. Vili Viorel Păun era nepotul primarului din comuna Singureni. Potrivit unor surse, tânărul ieșea din magazin când atacatorul l-a împușcat.

Tânărul ucis în atacul din Germania

Băiatul lucra la o firmă de curierat, iar miercuri seara se întorcea de la muncă și se afla în mașină în fața unuia dintre cele două restaurante orientale. Tânărul nu a mai apucat să coboare din mașină, deoarece a fost împușcat pe loc de atacator.

Copilul venind de la muncă s-a oprit în faţa unui chioşc, nu a apucat să se dea jos din maşină că a fost împuşcat“, au povestit îndurerate rudele băiatului.

Maşina în care se afla era a lui. Este ceva terifiant. Era tânăr, avea 23 de ani. Stătea în faţa restaurantului, în maşină. Nimeni din România nu a luat legătura cu familia decedatului, nicio autoritate. La momentul actual nu se ştie când va fi adus în ţară. Viorel era singur la părinţi”, a declarat Marian Pătuleanu, primarul din Singureni.

În urma atentatului, nouă oameni de origine turcă, bosniacă, bulgară și română au murit în atacul de miercuri seara din Germania. Atacatorul Tobis Ratjen s-a sinucis după ce și-a executat mama în fața tatălui său.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis după moartea românului

Șeful statului a precizat că este îndurerat că un cetățean român și-a pierdut viața în atacurile din orașul german Hanau.

Cu profundă tristețe am aflat că în urma atacurilor violente de la #Hanau, Germania, și-a pierdut viața și un cetățean român. Transmit condoleanțe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare”, a scris pe Twitter, președintele Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: