Redactia.ro
Home » Știri » Atac sângeros în Canada. Un bărbat deghizat în polițist a ucis cel puțin 16 persoane

Atac sângeros în Canada. Un bărbat deghizat în polițist a ucis cel puțin 16 persoane

Atac sangeros in Canada

Un atac sângeros a avut loc duminică estul Canadei. Un tehnician dentar a mers în mai multe locuri unde a deschis focul asupra mai multor persoane. În urma atacului, cel puțin 16 persoane au fost ucise.

Atac în Canada. Cel puțin 16 persoane au murit

Duminică, 19 aprilie a avut loc cel mai grav atac armat din istoria Canadei. Un bărbat deghizat în polițist a ucis cel puțin 16 persoane în decurs de 12 ore, după ce a mers în mai multe locuri unde a deschis focul.

Potrivit autoritățile, suspectul a fost identificat ca fiind Gabriel Wortman, în vârstă de 51 de ani, fiind un tehnician dentar.

Chris Leather, ofițer al Poliției din Nova Scoația, a precizat că situația a evoluat rapid, iar unele persoane erau deja moarte și multe locații erau incendiate când autoritățile au ajuns la fața locului.

O polițistă de 23 de ani a fost ucisă

În decursul serii, suspectul a purtat o uniformă de polițist și conducea și o mașină a autorităților canadiene. Într-un final, polițistii au reușit să îl împuște mortal pe suspectul care a ucis cel puțin 16 persoane.

Printre persoanele ucise,se numără și Heidi Stevenson, în vârstă de 23 de ani, ofițer în Royal Canadian mounted. Police.

Este o zi devastatoare pentru Nova Scotia, o zi ce ne va rămâne în minte în anii ce vor urma. Ce s-a întâmplat noaptea trecută și în această dimineață este dincolo de orice înțelegere. O polițistă de 23 de ani, ucisă în această dimineață în timp ce răspundea la incidentul armat. Heidi își făcea datoria și și-a pierdut viața în timp ce îi proteja pe cetățenii pe care îi servea.”, a spus comandantul Poliției din Nova Scotia.

Premierul Canadei, Justin Trudeau a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familiile celor uciși.

Cu toții am urmărit la știri ce s-a întâmplat. Gândurile mele sunt alături de cei afectați de această situație îngrozitoare. Vreau să mulțumesc poliției pentru munca depusă și oamenilor care au cooperat cu autoritățile.”

Momentan, autoritățile nu au descoperit motivul pentru care bărbatul în vârstă de 51 de ani a recurs la acest gest.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: