Redactia.ro
Home » Știri » Atacul sinucigaș de la Kabul. Cine este militarul român mort în Afganistan

Atacul sinucigaș de la Kabul. Cine este militarul român mort în Afganistan

GALERIE FOTO (2) Atacul sinucigaș de la Kabul. Cine este militarul român mort în Afganistan

Cine este militarul român mort în Afganistan. Militarul român ucis în atentatul sinucigaș din Kabul este caporalul clasa a III-a Ciprian-Ștefan Polschi. Acesta îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul.

Atacul sinucigaș de la Kabul. Cine este militarul român mort în Afganistan

Militarul ucis în atacul sinucigaș de la Kabul de joi, este caporalul clasa a III-a Ciprian Ștefan Polschi. Militarul îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul. Militarul român a murit în explozia unei mașini-capcane, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului. El se afla la volanului unei mașini de serviciu.

Ciprian-Ștefan Polschi în vârstă de 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Angajat în M.Ap.N din anul 2004, aceasta era a treia misiunea în Aganistan. Gabriel Leș, ministrul Apărării Naționale a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenet post-mortem a lui Polschi. Acesta a înaintat președintelui Klaus Iohannis propunerea de a-i conferi Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler.

Vineri, 6 septembrie, în unitățile militare din țară din teatrele de operații, vor avea loc ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

Atac sinucigaș în Kabul

Joi, a avut loc un atac terorist cu o mașină-capcană în capitala afgană Kabul. Cel puțin zece oameni au murit și alți 40 au fost răniți. Printre persoane decedate se numărăr și un soldat român.

Un alt atac a avut loc în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie în capitala afgană. Un diplomat român a murit, iar un altul a fost grav rănit. În urma atacului, 21 de persoane au murit iar 119 au fost răniți. Atacul terorist a vizat Ambasada României, fiind vorba de un asalt de câteva ore.

Este un moment foarte tragic pentru România pentru că un om şi-a pierdut viaţa, un om tânăr şi-a dat viaţa pentru a-i salva pe ceilalţi. Într-un efort de a combate acest atac terorist. Este incredibil că avem în continuare aceste atacuri teroriste. Este la ordinea zilei această situaţie şi este incredibil. A fost ţintită Ambasada, misiunea României de acolo, a fost un atac susţinut cu maşini capcană. Tiruri de mitralieră, aşa cum sunt obişnuiţi teroriştii talibani să acţioneze„, a declarat Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu.

Citeste si:Atac terorist la Kabul. Un diplomat român a murit, iar altul este grav rănit

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini