Redactia.ro
Home » Știri » Atenție mare când faci grătar! Un copil a fost la un pas de moarte după ce a consumat carne friptă

Atenție mare când faci grătar! Un copil a fost la un pas de moarte după ce a consumat carne friptă

GALERIE FOTO (2) Atenție mare când faci grătar! Un copil a fost la un pas de moarte după ce a consumat carne friptă

Situație ciudată în cazul unui copil, care a fost la un pas de moarte după ce a mâncat grătar. Medicii trag un semnal de alarmă asupra celor care locuiesc la curte și obișnuiesc să frigă des carne, pentru că se expun unui pericol mare. Chiar dacă pare banal, lucrurile nu stau deloc așa și trebuie să fim foarte atenți.

A ajuns la spital în stare gravă, după ce a mâncat grătar

Cu toții obișnuim să mâncăm carne friptă, pentru că este mult mai sănătoasă decât cea prăjită. În plus, ce poate fi mai plăcut decât un foc, familia în jur și mirosul de carne proaspătă răspândit în toată curtea. Se pare, însă, că un grătar poate deveni foarte periculos dacă nu suntem atenți.

Un copil a ajuns de urgență la spital, după ce a mâncat carne la grătar. Medicul american Dr Beachgem a tras un semnal de alarmă, după ce micuțul a fost la un pas de moarte din cauza părinților lui, care au pregătit grătarul și nu au fost deloc atenți. Copilul refuza să mănânce, să bea apă și avea dureri mari de ureche și chiar febră alarmant de ridicată.

Timp de 10 zile, copilul a mers prin spitale, la tot felul de investigații, dar toate analizele ieșeau bine. Nu erau semne că ar suferi de vreo boală și nimeni nu găsea o explicație pentru starea lui. Nici la ORL, medicii nu au găsit nimic în ureche, dar copilul nu își revenea.

„Câteva zile mai târziu a mers la un ORL-ist, i s-a făcut un examen complet și din nou, nu apărea nimic, un examen total normal. Avea febră și nu voia să mănânce și să bea și nu aveam idee ce se întâmpla cu el. Examenul urechii a fost absolut normal, însă el se plângea de dureri de ureche.”, spune specialistul.

Ce au găsit medicii în carnea de pe grătar

Medicul a observat, însă, că are amigdalele umflate și o sensibilitate pe gât. A insistat cu investigațiile în acea zonă și ce a găsit acolo l-a șocat complet: o bucată de sârmă. Se pare că de vină au fost părinții, care au curățat grătarul cu o perie de unde a scăpat un fir. Firul a ajuns, apoi, în țesuturile moi ale copilului.

A fost operat de urgență și specialistul a tras apoi un semnal de alarmă. Dacă nu ar fi fost descoperită problema la timp, copilul ar fi riscat chiar să moară. Se ajunge ușor la obstrucții intestinale și perforații și situația se agravează foarte repede, motiv pentru care trebuie să fim foarte atenți când curățăm grătarul.

„Mânca un hamburger când s-a întâmplat asta, așa că peria pentru grătar, firul metalic de pe peria pentru grătar, s-a blocat în hamburger, iar când a mâncat hamburgerul s-a blocat în țesuturile moi

Nu folosiți perii de grătar cu fire metalice, nu există doar riscul ca aceștia să se blocheze în țesuturile moi din gât, dar pot provoca și obstrucții intestinale și perforații în abdomen dacă sunt înghițiți accidental”, a spus medicul.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: