Problemele din mediul online sunt vechi și deja ne-am obișnuit cu ele. Prezența hackerilor este inevitabilă din lumea virtuală și suntem în pericol când vine vorba despre ei, dar tot ce putem face este să prevenim un atac. Atenție mare la modurile de înșelăciune ale infractorilor și vezi ce trebuie să faci ca să previi tot.
Cum îți pot fura hackerii parolele
Hackerii au la îndemână multiple modalități prin care să facă rău oamenilor. Este foarte ușor pentru ei să intre în posesia datelor tale, dar cel mai indicat ar fi să prevenim un atac și să fim pregătiți pentru tot ce este mai rău. Astfel, vă prezentăm câteva detalii la care trebuie să fiți atenți.
Parola este ce a care ne securizează orice cont, fie că este vorba despre conturile pe rețelele de socializare, fie despre cele bancare. Totuși, pot deveni foarte ușor vulnerabile, mai ales dacă sunt niște parole ușoare, fără elemente-surpriză, la care hackerii pot avea acces într-un mod simplu, având în vedere că știu tot mai multe tehnici în acest sens.
Foarte mulți hackeri sparg parolele și conturile pentru ca ulterior să le vândă mai departe celor care se ocupă de sustragerea banilor. Sunt la mijloc sume mari, la care unii dintre noi nici nu se gândesc. Le poate lua mai puțin de o oră ca să intre în posesia datelor tale, iar apoi totul se distruge.
Cel mai nou tip de înșelăciune online
Există, însă, un tip nou de înșelăciune în mediul online, foarte folosit în ultima perioadă. Astfel, oamenii pot primi mesaje pe telefon, pe rețelele de socializare, pe mail, toate de la un expeditor cu un nume care pare real, dar și un link sau atașament pe care ți se cere să dai click. De multe ori pare că ai primit un anunț important de la bancă sau altă instituție importantă.
O altă modalitate de furt rapid al parolei este forțarea ei. Oamenii au tendința de a folosi aceeași parolă pe mai multe conturi, ceea ce le ușurează și mai mult munca infractorilor. . Ei introduc un volum mare de parole care au fost sparte în trecut într-un software automat, fac tot felul de combinații și parole și, la nimereală, vor reuși chiar să spargă mai multe conturi.