Redactia.ro
Home » Știri » Atenționare meteorologică COD GALBEN de vreme instabilă

Atenționare meteorologică COD GALBEN de vreme instabilă

Atenționare meteorologică COD GALBEN de vreme instabilă

Atenționare meteorologică COD GALBEN. Potrivit Administraţia Naţională de Meteorologie vor fi manifestări de instabilitate atmosferică.

Atenționare meteorologică COD GALBEN

Meteorologii anunță că în primele zile ale acestei săptămâni, vremea va fi caldă, cu temperaturi ce vor ajunge la 37 de grade.

Însă, la mijlocul săptămânii, vremea se va răci considerabil. De săptămâna viitoare, vremea se va încălzi din nou.

ANM a emis o atenționate de cod galben de caniculă ce va persista pe arii extinse în zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi accentuat,  indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa între 34-37 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sud-vestice.

Va urma o răceală a vremii, astfel încât prognoza medie a temperaturilor maxime nu va mai depăși 28 de grade.

Vremea în următoarele zile

Potrivit ANM, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii și averse cu caracter torențial.

Fenomenele de acest gen vor apărea la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi se vor extinde treptat în restul țării.

Cantitățile de apă vor depăși local 20l/mp și izolat 40-50l/mp.

Vremea în București

Marți, vremea în Capitală va fi caniculară. În orele amiezii, disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatura-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperatura maximă va fi de 37 de grade, iar cea minimă de 19 grade.

Miercuri, se pare că disconfortul termic va fi la fel, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperatura maximă se vaa situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 19 grade.

Tocmai joi, vremea va deveni instabilă în Capitală. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate. Temperatura maximă va fi de 30-31 de grade, iar cea minimă de 17-18 grade.

Citește și:Vremea 13 August 2019. Vine canicula!

Loading...