Redactia.ro
Home » Știri » Au fost prelungite măsurile pentru Capitală. Ce se va întâmpla cu magazinele în vinerea de Florii

Au fost prelungite măsurile pentru Capitală. Ce se va întâmpla cu magazinele în vinerea de Florii

Au fost prelungite măsurile pentru Capitală.

Au fost prelungite măsurile pentru Capitală. Alin Stoica, Prefectul Bucureșiului a anunțat că au fost prelungite măsurile impuse de autorități, după ce starea de alertă a fost și ea prelungită cu 30 de zile. Care va fi programul magazinelor în vinerea de Florii?

Au fost prelungite măsurile pentru Capitală. Ce se va întâmpla cu magazinele în vinerea de Florii

Au fost prelungite măsurile pentru Capitală. Prefectul Capitalei a anunțat că sâmbătă, a avut loc o ședință la Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență, în urma căreia s-au pus în aplicare măsurile luate de Guvern, prin hotărârea de a se prelungi starea de alertă cu 30 de zile. Potrivit acestuia, în vinerea de Florii,se va face o excepție și programul magazinelor va fi până la ora 20.00.„Da, avem CMBSU prin care prelungim măsurile pe care le ştiti deja pentru că expiră la 12.00 noapte şi le mai prelungim. Vine în contextul în care Guvernul a prelungit starea de alertă. O să includ vinerea, pentru că se prinde şi vinerea de Florii, iar vinerea de Florii va fi programul la magazine până la ora 20.00, nu până la ora 18.00. Lucru care e deja în hotărârea de Guvern. Nu este nimic nou”, a afirmat Alin Stoica.

În ședința de joi, Guvernul a aprobat hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul țării cu 30 de zile, începând de marți, 13 aprolie. De asemenea, și măsurile aplicate pe durata acesteia au fost și ele prelungite pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Așadar, este prelungită circulația în perioada 1 mai-2 mai, în intervalul orar 20.00-05.00, pentru ca românii să poată participa la slujba de Învire, iar magazinele vor fi închise la ora 20.00, în vinerea de Florii.

În zilele 8 mai-9 mai, persoanele vor avea voie să circule între ora 20.00-05.00 pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan. Mai mult, această decizie prevede ca stațiunile de pe litoral să fie deschise, cu condiția de a respecta regulile în vigoare, dar cu o capacitate de maximum 70% după modelul celor de la munte. Pentru a viziona documentul CMBSU cu măsurile luate, intrați AICI.

Românii vor putea merge la slujba de Înviere

România a intrat în stare de alertă în data de 15 mai, după ce în lunile precedente fusese în vigoare starea de urgență, Pe 16 iunie, starea de alertă a fost prelungită pentru prima dată cu 30 de zile, iar pe 16 iulie Guvernul a decis, din nou, prelungirea acesteia. Astfel, peste aproximativ o lună, se împlinește un an de când România se află în stare de alertă.

Deși românii își făceau griji pentru că nu pot ajunge la biserică în noaptea de Paște, autoritățile au decis ca românii să circule fără restricții până la 5 dimineața. Așa s-a întâmplat și de Paștele Catolic, autoritățile au mers liniștiți la slujba de Înviere, iar circulația a fost permisă până la ora 5. „Anunțul premierului referitor la accesul liber la slujba de Înviere, care în ritualul ortodox (spre deosebire de cel catolic) se desfășoară între orele 00.00-04.00, se înscrie riguros în spiritul onest al dialogului purtat între cultele religioase și autorități. (…)”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvând al Patriarhiei Române.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: