Redactia.ro
Home » Monden » Aurel Pădureanu, copleșit de datorii după moartea Corneliei Catanga. Lăutarul nu are nici măcar o pensie

Aurel Pădureanu, copleșit de datorii după moartea Corneliei Catanga. Lăutarul nu are nici măcar o pensie

Aurel Pădureanu a rămas cu multă durere, dar și datorii după moartea soției sale, cântăreața de muzică de petrecere, Cornelia Catanga. Lăutarul în vârstă de 70 de ani nu știe cum le va face față, mai ales că nu are nici pensie. Care este motivul din cauza căruia nu ia pensie la vârsta pe care o are?

Aurel Pădureanu, copleșit de datorii după moartea Corneliei Catanga. Lăutarul nu are nici măcar o pensie

Aurel Pădureanu a rămas îngropat în datorii, după moartea Corneliei Catanga. Lăutarul nu știe cum se va descurca având în vedere că nu are nici măcar o pensie la cei 70 de ani. Speră să obțină macar una de urmaș, dar trebuie să îndeplinească o condiție legală.

Aurel Pădureanu nu are pensie la cei 70 de ani deoarece nu a avut carte de muncă, în perioada când obișnuia să cânte în anii tinereții. Speră că se va da drumul la evenimente, astfel încât să poată cânta, să câștige un ban, dar și să obțină pensia de urmaș.

”Nu am nici măcar un leu venit, am muncit doar la negru, în anii comunismului, așa erau vremurile, nu am avut carte de muncă, așa că nu beneficiez de pensie. E îngrozitor ce s-a întâmplat cu artiștii! Sper să dea drumul la evenimente, să pot cânta, să pot câștiga și eu un ban (…)N-am, măi, oameni buni! În anii comunismului, cântam pe unde apucam, unde puteam, unde eram chemați, cine îți făcea p-atunci carte de muncă? Prin urmare, dacă nu am avut acele cotizații, nu primesc pensie. O să mă zbat să văd dacă există posibilitatea, până or reveni spectacolele și vom scăpa de pandemia de coronavirus, să primesc o pensie de urmaș. O să ieșim și din asta, nu mă dau bătut, trebuie să-mi revin din acest șoc, de dragul copilului meu, Alexandru, care și el suferă enorm după măicuța lui dragă, de care era atât de atașat!”, a declarat Aurel Pădureanu pentru Impact.ro

Aurel Pădureanu și fiul său Alexandru trebuie să achite chiria apartamentului unde au locuit, deoarece acum pe timp de pandemie nu și-au permis, fiindu-le afectate veniturile tuturor din familie. Se mai descurcau din pensia și drepturile de autor ale Corneliei Catanga, dar și acestea erau insuficiente.

”Avem datorii mari, la chiria pentru apartamentul în care locuiam cu toții. În pandemie, când niciunul dintre noi, eu, soția și fiul nostru pianist, Alex, nu am mai avut concerte, am rămas în urmă cu plățile. Mai ne peticeam din drepturile de autor ale Corneliei și din pensia ei de invaliditate, de 2.000 de lei. Acum, însă, trebuie să ieșim din această situație financiară grea”, a spus artistul pentru sursa citată mai sus.

Cornelia Catanga a murit de coronavirus

Cornelia Catanga a murit, vineri, la vârsta de 63 de ani fiind infectată cu coronavirus. Sâmbătă a fost condusă pe ultimul drum, trupul fiindu-i depus la cimitirul Ghencea. Pe lângă coronavirus, Cornelia Catanga avea și alte afecțiuni respiratorii.

Imagini de la înmormântarea Corneliei Catanga. A fost îngropată cu sicriul sigilat și cu doar câțiva apropiați la căpătâi! | TVF OLTENIA

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: