Redactia.ro
Home » Știri » Autoritățile olandeze, avertisment dur pentru turiștii gălăgioși: „Nu mai veniți în Amsterdam!”. Care este motivul

Autoritățile olandeze, avertisment dur pentru turiștii gălăgioși: „Nu mai veniți în Amsterdam!”. Care este motivul

Pandemia de coronavirus are și părți bune, pe lângă tragedia pe care a provocat-o la nivel mondial. O recunosc autoritățile și locuitorii din Olanda, care spun că numărul redus de turiști din ultima perioadă le-a adus o gură de aer proaspăt și multă liniște.

Autoritățile olandeze, avertisment dur pentru turiștii gălăgioși: „Nu mai veniți în Amsterdam!”. Care este motivul

Amsterdamul, capitala Olandei, este una dintre cele mai mari atracții pentru turiști, datorită toleranței pentru drogurile recreative, consumul de alcool și sex. Până la sosirea pandemiei, orașul era ”împânzit”, așadar de multă forfotă, deranjantă pentru locuitori și autorități. Odată cu instalarea carantinei la nivel național, dar chiar și după aceasta, numărul vizitatorilor s-a redus, iar acest lucru se simte în atmosfera liniștită a orașului, potrivit CNN.

Mulți dintre locuitorii Amsterdamului își permit, în prezent, să nu mai ocolească anumite zone frecventate în trecut de turiști neplăcuți. De asemenea, olandezii recunosc faptul că este nevoie în continuare de vizitatori, deoarece turismul din țara lor trebuie readus pe picioare, afectat fiind de criza epidemiologică.

”Amsterdam are nevoie de turiști, fără ei muzeele și restaurantele noastre minunate nu ar supraviețui”, spune Nicola Theobald, care locuiește în centrul orașului de 30 de ani.Dar a fost o binecuvântare în timpul pandemiei, când nu au putut veni turiști. Nu mai există grupuri mari care se înghesuie în zona canalului, în cel mai rău caz, vomitând de la băutură și droguri. Ne-am recuperat orașul și ne-a plăcut așa”, a spus un olandez pentru presa internațională.

Consiliul Municipal din Amsterdam, mesaj pentru turiștii gălăgioși: ”Nu sunt bineveniți”

Pentru a reface sectorul turistic, Consiliul Municipal din Amsterdam a inițiat o campanie oline, în valoare de 100.000 de euro în care cheamă oameni să viziteze patrimoniul cultural al orașului, dar cu un avertisment pentru „turiștii nerespectuoși”  că nu sunt bineveniți.

„Nu vrem să ne întoarcem la ceea ce am văzut înainte de pandemie, când mulțimile din cartierul roșu și zonele de divertisment ale orașului au provocat neplăcere locuitorilor. Vizitatorii care respectă Amsterdamul și oamenii din Amsterdam au fost întotdeauna bineveniți și vor rămâne, desigur, așa. Vizitatorii care tratează rezidenții și patrimoniul nostru cu lipsă de respect nu sunt bineveniți. Mesajul pe care îl avem pentru ei este: nu veniți la Amsterdam. Nu vrem vizitatori care prezintă un comportament iresponsabil, fără respect pentru oraș și locuitorii săi”, este o declarație a reprezentanțior Consiliului Local din Amsterdam.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: