Redactia.ro
Home » Știri » Autoritățile transmit un mesaj cutremurator! Apa de la robinet nu este potabilă

Autoritățile transmit un mesaj cutremurator! Apa de la robinet nu este potabilă

Ce se întâmplă, de fapt, dacă bei apă de la robinet în fiecare zi. Greșeala pe care mulți români o fac

Mii de români sunt în alertă după ce Direcția de Sănătate Publică a transmis că apa de la robinete nu este potabilă. Iată ce spun autoritățile!

Autoritățile transmit un mesaj cutremurator! Apa de la robinet nu este potabilă

După ce Direcția de Sănătate Publică a transmis că apa de la robinete nu este potabilă. Oamenii deja au început să acuze stări de rău. Autoritățile susțin că apa nu poate fi utilizată pentru băut sau gătit. Ea poate fi folosită numai pentru spălat și în alte scopuri menajere sau care nu determină contaminarea alimentelor.

”Conform notificării operatorului de profil, în municipiul Câmpina, ca urmare a unei avarii, apa nu mai este potabilă. Folosiți apa doar în scop menajer! La remedierea avariei vom transmite un mesaj privind revenirea la starea de normalitate”, este mesajul transmis de ISU Prahova prin aplicația RO-ALERT.

Situația alarmantă este într-un oraș din Prahova. Locuitorii din Câmpina au fost avertizați să nu se atingă de apa de la robinet. ISU a emis un mesaj RO-ALERT pentru mii de români. De altfel, mai mulți oameni au acuzat stări de rău, fără să știe, până aseară, care era cauza. Potrivit ultimelor informații, este posibil ca apa de la robinete ar fi infectată cu bacteria clorstridium. Este vorba de bacteria care a făcut prăpăd în județul Dâmbovița și în urmă cu câțiva ani, din cauza căreia au fost și decese.

”Problema care a apărut în această seară în municipiul Câmpina este fără precedent. După anunțul societății HIDROPRAHOVA legat de faptul că apa din localitate nu este potabilă, am convocat Comitetul local pentru situații de urgență. Astfel încât să luăm deciziile care se impun într-o situație pe care noi o considerăm de criză. Trebuie să știți că pe o ramificație a rețelei HIDROPRAHOVA din cartierul Voila s-a descoperit, de către DSP Prahova, în urma analizelor efectuate, că apa este infestată cu bacteria Clostridium. Conform specialiștilor, infecția cu această bacterie se manifestă, de regulă, printr-un sindrom diareic, care poate avea o evoluție severă”, a scris pe rețelele de socializare Alin Moldoveanu, primarul localității.

Ce mesaj a transmis Hidro Prahova

Hidro Prahova, operatorul responsabil de furnizare apei, a transmis ulterior că sunt afectate mai multe străzi. Și Spitalul Voila și este interzis consumul apei.

”Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță că impune măsuri restrictive. Motivul fiind consumul de apă pentru abonații din municipiul Câmpina. Acestea vor fi în perioada 13-17.08.2021. Direcția de Sănătate Publică Prahova avertizează că apa distribuită nu îndeplinește condițiile de potabilitate, conform reglementărilor în vigoare. Apa nu poate fi utilizată pentru băut sau gătit, pentru prepararea formulelor de lapte reconstituit sau ceaiuri. Apa poate fi folosită numai pentru spălat și în alte scopuri menajere sau care nu determină contaminarea alimentelor.

Potrivit unor evaluări preliminare, străzile afectate de această decizie sunt: Drumul Taberei (de la rezervorul Mușcel, până la intersecția cu strada Voila), Voila (de la intersecția străzii Drumul Taberei până la Spitalul Voila), Silvicultorului, Buciumului, precum și Spitalul Voila”, a transmis Hidro Prahova.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: