Redactia.ro
Home » Știri » Avertisment pentru toți clienții CEC Bank. Cum să te protejezi pentru a nu-ți pierde banii

Avertisment pentru toți clienții CEC Bank. Cum să te protejezi pentru a nu-ți pierde banii

CEC BANK. Sursă foto:logowik.com

Anunțul esențial pentru cei care sunt clienți la CEC Bank. Cum să te protejezi pentru a nu-ți pierde banii. Un avertisment crucial pentru toți utilizatorii de servicii bancare. Reprezentanții CEC Bank au făcut public un avertisment important pentru toți clienții lor. Există riscul ca aceștia să fie victimele unor tentative de fraudă în care li se cer informații personale sau bancare.

Avertisment pentru clienți

Clienții CEC Bank pot primi mesaje SMS sau e-mailuri de la indivizi care pretind că sunt din departamentele de securitate ale băncii. Acești escroci încearcă să obțină plăți suspecte sau informații sensibile, precum datele de pe carduri, inclusiv codul de securitate.

Pentru a face față acestei situații, CEC Bank a implementat măsuri puternice de securitate cibernetică și anti-fraudă, dar hackerii continuă să încerce să păcălească clienții. O metodă frecventă folosită de aceștia este phishing-ul, prin care încearcă să obțină date personale sub pretextul legitim al băncii.

Într-un astfel de context, reprezentanții băncii au emis un avertisment important, subliniind necesitatea de a nu divulga niciodată informații personale sau bancare la cererea telefonică.

„Suntem în fața unui val de tentative de fraudă, în care clienților li se cer informații personale și/sau bancare. Apar așa-numiți angajați bancari care insistă telefonic și folosesc diverse numere de telefon, unele chiar identice cu cele ale băncii noastre. ACEȘTIA NU SUNT AI NOȘTRI! Colegii noștri nu vor solicita NICIODATĂ astfel de informații prin telefon”, au anunțat reprezentanții CEC Bank pe platforma de socializare Facebook.

Un alt tip de fraudă, numit spoofing

De asemenea, a apărut un alt tip de fraudă, numit spoofing, în care atacatorii folosesc tehnologia Voice over IP (VoIP) pentru a ascunde identitatea lor reală. Ei apelează clienții din partea unor companii, folosind numere de telefon care par autentice, și încearcă să obțină datele lor personale și/sau bancare.

CEC Bank a îndemnat clienții să fie extrem de atenți la toate mesajele primite, inclusiv la apelurile telefonice, e-mailuri și SMS-uri, și să nu ofere niciodată date sensibile precum numere de card, coduri PIN sau coduri de activare către terți.

„Este esențial să fiți vigilenți în fața e-mailurilor, apelurilor telefonice, mesajelor SMS/WhatsApp sau site-urilor care solicită date personale. Nu furnizați informații precum numărul cardului, codul PIN, coduri de activare sau de autentificare, coduri de autorizare a plăților sau coduri pentru înrolarea în portofele digitale”, au subliniat reprezentanții CEC Bank.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: