Redactia.ro
Home » Știri » Avertismentul cutremurător al unui renumit medic român. Bucureștiul, în prag de dezastru: “O putem numi o nouă pandemie”

Avertismentul cutremurător al unui renumit medic român. Bucureștiul, în prag de dezastru: “O putem numi o nouă pandemie”

Avertismentul cutremurător al unui renumit medic român. Bucureștiul, în prag de dezastru: “O putem numi o nouă pandemie”

Avertismentul cutremurător al unui renumit medic român! Epidemiologul şi cercetătorul Octavian Jurma consideră noua tulpină de Covid-19 ”o nouă pandemie de coronavirus”.

Avertismentul cutremurător al medicului Octavian Jurma

Octavian Jurma, cunoscutul epidemiolog și cercetător, a declarat că noua tulpină Covid-19 este ”tehnic o nouă pandemie de coronavirus”, care vine peste vechea pandemie. Mai mult, acesta estimează că 60% din cazurile de COVID din Bucureşti vor fi cu noua variantă de coronavirus, depistată inițial în Marea Britanie, până în luna martie.

”E important să se efectueze secvenţierea şi în marile oraşe: Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, pentru că sentimentul meu este că perioada de sărbători a omogenizat distribuţia acestui virus în ţară. E ca şi cum ar fi debutul unei noi pandemii, tehnic vorbind o putem considera o noua pandemie peste vechea pandemie”, a declarat medicul la Digi24.

De asemenea, epidemiologul Octavian Jurma a mai spus că cel puţin o săptămână după vaccinare e indicat să stăm în casă, pentru a permite organismului să producă anticorpi. În urmă cu o lună, Octavian Jurma susținea că noua tulpină de coronavirus depistată în Marea Britanie a ajuns deja în România.

Avertismentul cutremurător al unui renumit medic! Estimarea medicului vine după ce două noi cazuri de infectare cu nouă tulpină de COVID din Marea Britanie au fost confirmate vineri la „Matei Balş”, iar nouă contacte ale unuia dintre cei doi pacienți au fost confirmate, la testare, cu infecție cu SARS-COV-2.

Dr. Jurma a dat ca exemplu Israelul, care a decis să suspende toate zborurile internaţionale de pasageri pentru a evita importul noilor tulpini de COVID. ”Ce trebuie să facem este să reducem numărul de infectări cu orice preţ”, a declarat medicul renumit.

Doi români sunt infectați cu noua tulpină COVID-19

Încă doi români sunt infectați cu noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie. Ambii pacienți sunt din București și niciunul dintre ei nu a călătorit în afara țării. Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie. Principala diferență este că noua tulpină este mult mai contagioasă decât cele vechi.

Procedurile de secvențiere pentru ambele cazuri au început miercuri. În prezent, și alte teste de secvențializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, cu rezultate în curs. Ministerul Sănătății recomandă populației să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea socială și igiena mâinilor, amintește Ministerul Sănătății.

În plus, având în vedere apariția noii tulpini în București, Ministerul Sănătății a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: